the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. United Kingdom
  5. Studio RHE
  6. 2016
  7. Alphabeta / Studio RHE

Alphabeta / Studio RHE

  • 09:00 - 19 October, 2016
Alphabeta / Studio RHE
© Hufton + Crow
© Hufton + Crow

© Hufton + Crow © Hufton + Crow © Hufton + Crow © Hufton + Crow + 44

  • Architects

  • Location

    Worship St, London, United Kingdom
  • Project Director - Lead

    Richard Hywel Evans
  • Project Architect - Lead

    Dickon Hayward
  • Project Team

    Tomos Owen, Joe Bamber, Thidaa Roberts, Tom Foster, Ben Nemeny
  • Area

    240.0 ft2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • QS

    Quartz Project Services
  • Contractor

    Galliford Try
  • Client

    Resolution Property
  • Interiors

    Studio RHE
  • Structural

    Furness Partnership
  • Lighting

    Hoare Lee Partnership
  • M&E

    URS
  • More Specs Less Specs
© Hufton + Crow
© Hufton + Crow

Text description provided by the architects. The ambition was to create a modern and vibrant office space that would stand apart from its competitors by offering a compelling signature design and embracing recent changes in work culture. 

© Hufton + Crow
© Hufton + Crow
Section
Section
© Hufton + Crow
© Hufton + Crow

The design explores the blurring of the boundaries of what constitutes typical office space by offering extensive work and social space outside tenancies in the form of the 750sqm atrium, shared leisure facilities and roof terraces. The atrium is envisioned to be a fully active space not merely an entrance route or waiting room. To ensure this a series of interventions at ground level have been installed to encourage a range of activities and uses. These include a 5m long kitchen table, a panelled library area, a fitted cafe and patisserie, meeting tables and soft furnishing.

© Hufton + Crow
© Hufton + Crow
Ground Floor
Ground Floor
© Hufton + Crow
© Hufton + Crow

Cycling is seen as key part of modern urban living and encouraged through the creation of a large cycle store at lower ground level offering spaces for 250 bikes and adjacent changing rooms and lockers. Access to the cycle store is direct from street level via a new ramp that descends to the lower level. Glazed openings separate the ramp from the atrium allowing views of passing cyclists descending through the building that further animate the space.

© Hufton + Crow
© Hufton + Crow
Cycle Ramp
Cycle Ramp
© Hufton + Crow
© Hufton + Crow

The design re-modelled the existing roof scape which clashed with the historic roof elements. In their place a new level of office space and roof terraces has been created. Materials have been selected to compliment the existing and large glazed openings created to frame the views over the city.

© Hufton + Crow
© Hufton + Crow

The design embraces the complexities and eccentricities inherent in the existing building rather then trying to overcome them. Exposed masonry, varying ceiling levels and level changes in floors are celebrated rather then hidden with finishes. Existing features that were previously inaccessible such as the buildings two towers have been opened up to create idiosyncratic meeting spaces. 

© Hufton + Crow
© Hufton + Crow

Product Description.The polished concrete effect atrium floor finish is Solacir by Grace and was installed by Floored Genius Ltd. The this resin finish provided the look we were after whilst also working well over the a varying depth of screed due to the uneven historical floor slabs

© Hufton + Crow
© Hufton + Crow

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Studio RHE
Office
Cite: "Alphabeta / Studio RHE" 19 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797381/alphabeta-studio-rhe/> ISSN 0719-8884
© Hufton + Crow

伦敦办公空间 / Studio RHE