the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United Kingdom
  5. Blee Halligan
  6. 2016
  7. 115 Highbury Hill / Blee Halligan

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

115 Highbury Hill / Blee Halligan

  • 09:00 - 14 October, 2016
115 Highbury Hill / Blee Halligan
115 Highbury Hill / Blee Halligan, © Robert Battersby
© Robert Battersby

© Robert Battersby    © Robert Battersby    © Robert Battersby    © Robert Battersby    + 12

© Robert Battersby
© Robert Battersby

Text description provided by the architects. BLEE HALLIGAN ARCHITECTS have added a new kitchen and dining room to a four storey victorian terrace house in Highbury, creating a bright new living space for the owner and their large family.

© Robert Battersby
© Robert Battersby

The frameless glazed side return extension projects out into the garden and in doing so creates a planted courtyard to the main house and a light-filled nook, big enough for a sofa.

Floor Plan
Floor Plan

The glazed roof slopes down to the neighbouring property to reduce the impact of overshadowing without compromising the feeling of space and volume internally.

© Robert Battersby
© Robert Battersby

Crittal windows and doors were used throughout, opening up to the lush verdant garden. A roof extension was added as a home office, with full width glazing to allow panoramic views out over the garden below.

© Robert Battersby
© Robert Battersby

Product Description. Crittals were used in order to unify the elevation – fixed glazing, side-hung windows and doors provide a unified and consistent appearance when they are closed

© Robert Battersby
© Robert Battersby

View the complete gallery

About this office
Blee Halligan
Office
Cite: "115 Highbury Hill / Blee Halligan" 14 Oct 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/797168/115-highbury-hill-blee-halligan/> ISSN 0719-8884
© Robert Battersby

115 海布里山别墅 / Blee Halligan