K22 House / Junsekino Architect and Design

K22 House / Junsekino Architect and Design
Bangkok, Thailand
  • Area Area of this architecture project Area:  512
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2016
  • Photographs Photographs:  Spaceshift Studio
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Conwood, MT ALLUMINIUM, TOA
  • Interior Architect:Kultawatch Ananrattanasuk
  • Structural Engineer:Nares Kamplaew
  • Builder:Vorachart Wisethpalitpol, Witthaya Termjitcharoen
  • Cost Of The Construction:7,000,000 THB
  • City:Bangkok
  • Country:Thailand
More SpecsLess Specs
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Text description provided by the architects. K22 is a house of 3 siblings, each of them begins to be grown-up subsequently but they all have the same intention to live together with their parents and taking care of each other like they did previously. The house is located in the inner zone of Bangkok “Huay Kwang”, they all decided to live together in the familiar district better than settling down separately which would result in more costs for land and construction. The main concept of the house is to design sharing spaces for all family members while providing privacy for each one of them. It could be compared as a family’s apartment where each of them has their own living unit, and the common space that perfectly fits the needs and activities of people from two different generations. Consequently, the house promotes all members to spend their time and share their moments together as one big family.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio
First Floor Plan
First Floor Plan
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Since the site is in rhombus shape, the house is only accessible from the front, leaving the other sides to be suitable for being a private garden. The entrance is linked to the main corridor which is surrounded by common functions; kitchen, working space and living room. Besides, there is another living area facing the private garden, where all members could spend their relaxation time together. The corridor is also connected to the service area, which is located next to the parking space.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Each family member can access to their own unit on the second level through the staircase locating in the middle of the common corridor. The house is divided into two sides, one with single-volume and another with double-volume. The single-volume side contains rooms for their parents and one of the siblings. The double-volume side has two units for the other two siblings and their upcoming new family members. With the distinctiveness of double-volume space, it consequently appear to have imprecise number of the storeys.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

In each double-volume unit, the programming of the main floor and the mezzanine are flexible and adaptable; allowing the family to create their own preferable space. The structure and layout of the house also offer opportunities to further adjust or extend the units in the future to support the change in lifestyle and the growth of family.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "K22 House / Junsekino Architect and Design" 20 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/795454/k22-house-junsekino-architect-and-design> ISSN 0719-8884
© Spaceshift Studio

曼谷 K22 住宅 / Junsekino Architect and Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.