NUA studio / NUA Arquitectures

NUA studio / NUA Arquitectures

NUA studio / NUA Arquitectures - Image 2 of 19NUA studio / NUA Arquitectures - Image 3 of 19NUA studio / NUA Arquitectures - Image 4 of 19NUA studio / NUA Arquitectures - Image 5 of 19NUA studio / NUA Arquitectures - More Images+ 14

  • Architects: NUA Arquitectures NUA Arquitectures
  • Area Area of this architecture project Area :  32
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Rels
More SpecsLess Specs
NUA studio / NUA Arquitectures - Image 12 of 19
Cortesía de NUA Arquitectures
NUA studio / NUA Arquitectures - Image 6 of 19
Cortesía de NUA Arquitectures

Text description provided by the architects. Tarragona, strategically located on a hill, has a close relationship with the Mediterranean. This geographical duality makes it possible to find such privileged places such as this studio, one of the few workplaces of the city with a sea view.

NUA studio / NUA Arquitectures - Image 16 of 19
Cortesía de NUA Arquitectures

The aim of the project is to bring back the space used as storage for a long time and turn it into a wide and bright workplace.

NUA studio / NUA Arquitectures - Image 14 of 19
Cortesía de NUA Arquitectures

The intervention was structured in three actions.

NUA studio / NUA Arquitectures - Image 11 of 19
Cortesía de NUA Arquitectures

Undress.
We discovered the original structure of the building built in 1931, the house Antoni Rosell Fortuny, by the architect Francesc de Paula Morera Gatell. We rendered the brick wall in order to allow them to breathe and avoid deterioration caused by humidity. 

NUA studio / NUA Arquitectures - Image 19 of 19
Diagram

Open.
We maximized the relationship between indoors and outdoors, encouraging visual contact with the sea. We removed walls connecting visually the studio with the common hall and public space. The arched structure helped to organize the space.

NUA studio / NUA Arquitectures - Image 17 of 19
Cortesía de NUA Arquitectures

Inhabit.
We defined and personalized the studio using different pieces of furniture made out of pinewood which adapt to the space and the activities which are developed in it.

NUA studio / NUA Arquitectures - Image 4 of 19
Cortesía de NUA Arquitectures

Undress, open and inhabit the space. Bring back the original spirit of the building encouraging new physical and visual connections.

NUA studio / NUA Arquitectures - Image 7 of 19
Cortesía de NUA Arquitectures

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Carrer Baixada de Toro, 43004 Tarragona, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "NUA studio / NUA Arquitectures" [Estudio NUA / NUA Arquitectures] 17 Jul 2018. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/794180/nua-studio-nua-arquitectures> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.