the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Concert House
  4. South Korea
  5. Wooridongin Architects
  6. 2016
  7. Adagio Valley for Department of Music at University of Seoul / Wooridongin Architects

Adagio Valley for Department of Music at University of Seoul / Wooridongin Architects

  • 20:00 - 18 August, 2016
Adagio Valley for Department of Music at University of Seoul / Wooridongin Architects
Adagio Valley for Department of Music at University of Seoul / Wooridongin Architects, © Kim Jae-Kyeong
© Kim Jae-Kyeong

© Kim Jae-Kyeong © Kim Jae-Kyeong © Kim Jae-Kyeong © Kim Jae-Kyeong + 21

  • Architects

  • Location

    Jeonnong-dong, Dongdaemun-gu, Seoul, South Korea
  • Collaborators

    J & J Architects Inc.
  • Area

    1285.0 sqm
  • Project Year

    2016
© Kim Jae-Kyeong
© Kim Jae-Kyeong

Text description provided by the architects. The project is located at the edge of the campus where the Baebong Mountain starts in Seoul, Korea. The project is enclosed by small pond and outdoor stage, in the front, and Baebong Mountain, in the back, which make the location a great spot to overlook the whole campus of University of Seoul. Before the project, the location was used for recycling disposal plant. The project was initiated with the mindset of minimizing the damage to the mountain and green space of the city so that the planning was limited within the boundary of existing facility.

© Kim Jae-Kyeong
© Kim Jae-Kyeong
© Kim Jae-Kyeong
© Kim Jae-Kyeong

The concert hall is placed on the top floor, planned to have the best scenic view as well as its function as a concert hall, to meet the importance within the department of music, lecture and rehearsing rooms were placed in the lower volume of the building. An atrium is placed in the center of the bottom volume to empty the volume through to introduce the view of Baebong Mountain into the space. The terraced atrium is the leading space towards the concert hall. The atrium space also acts as a buffer zone that separates the rehearsing space from the other functions of the project. Curved walls of the atrium help the visitors to readily reach into different levels.

© Kim Jae-Kyeong
© Kim Jae-Kyeong

The colonnade of the front and each sides of the concert hall is reflecting the image of oak trees in Baebong Mountain so that the visitors can indirectly experience the forest inside. The material of the exterior was initially to be rough textured concrete mimicking the patterns of pine boards, yet it was changed to black stone and oxidized stainless steel plates to perceive ease of construction. 

© Kim Jae-Kyeong
© Kim Jae-Kyeong

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Adagio Valley for Department of Music at University of Seoul / Wooridongin Architects" 18 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/793464/adagio-valley-for-department-of-music-at-university-of-seoul-wooridongin-architects/> ISSN 0719-8884
© Kim Jae-Kyeong

Adagio Valley 设计的首尔大学音乐学院 / Wooridongin Architects