We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Valhalla / Denizen Works

Valhalla / Denizen Works

© Ben Blossom © Ben Blossom © Ben Blossom © Ben Blossom + 24

More SpecsLess Specs
© Ben Blossom
© Ben Blossom

Text description provided by the architects. The Invisible House next door reflects the living trees in Waterlow Park opposite and the house backs on to Highgate Cemetery so our proposal plays on this context.

© Ben Blossom
© Ben Blossom

Rather than reflecting the living trees, we decided to use wood that had been ‘traumatised’. This wood, as dead as we could make it, reflects our clients’ interest in the macabre drawing on the ambience of Highgate Cemetery. The heavily charred larch fins creates an interesting counterpoint to the Invisible House that ties the two buildings together.

© Ben Blossom
© Ben Blossom
Elevation
Elevation
© Ben Blossom
© Ben Blossom

The fins are fixed to the facade using galvanised top-hat brackets and glued in place. The fronts of all the timbers are in one plane to unify the facade so when viewed from up and down the street, the elevation appears closed, but on moving past the house the differing depths of fins reveal the ghost of the original articulation of the dwelling behind.

© Ben Blossom
© Ben Blossom

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Valhalla / Denizen Works" 09 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/792972/valhalla-denizen-works> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.