All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurants & Bars
  4. China
  5. Robot 3 Studio
  6. 2016
  7. Metal Hut / Robot 3 Studio

Metal Hut / Robot 3 Studio

  • 18:00 - 7 August, 2016
Metal Hut / Robot 3 Studio
Metal Hut / Robot 3 Studio, Courtesy of Robot 3 Studio
Courtesy of Robot 3 Studio

Courtesy of Robot 3 Studio Courtesy of Robot 3 Studio Courtesy of Robot 3 Studio Courtesy of Robot 3 Studio + 17

Courtesy of Robot 3 Studio
Courtesy of Robot 3 Studio

Text description provided by the architects. With the size of only 52 ㎡ (kitchen not included), the original ramen shop is adapted to a BBQ bar. Features of the project: narrow space, limited budget and poor location.

Courtesy of Robot 3 Studio
Courtesy of Robot 3 Studio

What we propose: switching perspective, ultralow price and wormhole.Squatting is a basic human instinct.Lower sitting position could get people closer.

Plan
Plan

Each ring road of Beijing is a rough division of social class. The invisible wall made up of power and wealth divides Beijing into pieces of fixed territories, some of which are inaccessible for majority of people in their whole life. Each territory has a stable hierarchical structure and complicated codes. Design is the way to overcome the obstacles and crack the code.

Courtesy of Robot 3 Studio
Courtesy of Robot 3 Studio

Huoying is located in the “margin” of Beijing. As the reference of it, Sanlitun area is the center of fashion and exchange of information in Beijing. It takes 1.5 hours to drive from Huoying to Sanlitun with the distance of 25 km. But we believe that the margin of Huoying correlates with the center of Sanlitun. There will be no center if there is no margin. We are designing a wormhole① in this spacetime to make the margin and the center overlapped. The wormhole is the Metal Hut.

Courtesy of Robot 3 Studio
Courtesy of Robot 3 Studio

Courtesy of Robot 3 Studio
Courtesy of Robot 3 Studio

The psychological change from our work to life could not be instantly changed like a switch. We may still continue to work after returning home. Therefore, we take the Metal Hut as a psychological switch. Squatting is a basic human instinct position on a picnic. This “informal” dining posture is relaxing and getting the diners more intimate. Squatting view also permits the diners to see the usually-neglected low dimension of the world.

Courtesy of Robot 3 Studio
Courtesy of Robot 3 Studio

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Metal Hut / Robot 3 Studio" 07 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/792784/metal-hut-robot-3-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
Courtesy of Robot 3 Studio

铁皮屋-Lucky串吧 / Robot 3工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.