the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Portugal
  5. João Tiago Aguiar Arquitectos
  6. 2015
  7. Av. Roma Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos

Av. Roma Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos

  • 15:00 - 29 July, 2016
Av. Roma Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos
Av. Roma Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos, © Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 14

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. The apartment was too compartmentalized in the social areas. 

There was only one common bathroom, since the other was conditioned to the maid's room, only accessible from the kitchen. 

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The main idea was to bring together living-room, entrance hall and kitchen in an uninterrupted space, giving access to other compartments through a single indoor hall. The elimination of the maid's room also enabled increasing the kitchen and the reorganization of the bathrooms. 

Plan
Plan

That allowed the creation of a suite freeing the use of the other bathroom by the rest of the apartment. 

A set of black lacquered panels transforms the bounce generated by the stairwell into an architectural element, which not only hides the counters as well aggregates the social space of the apartment.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
João Tiago Aguiar Arquitectos
Office
Cite: "Av. Roma Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos" [Apartamento Av Roma / João Tiago Aguiar Arquitectos] 29 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/792023/av-roma-apartment-joao-tiago-aguiar-arquitectos/> ISSN 0719-8884