the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. Spain
  5. Irisarri + Piñera
  6. 2014
  7. Property Registration Offices in Vigo / Irisarri + Piñera

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Property Registration Offices in Vigo / Irisarri + Piñera

  • 11:00 - 19 July, 2016
Property Registration Offices in Vigo / Irisarri + Piñera
Property Registration Offices in Vigo / Irisarri + Piñera , © Hector Santos Díez
© Hector Santos Díez

© Hector Santos Díez © Hector Santos Díez © Hector Santos Díez © Hector Santos Díez + 31

  • Architects

    Irisarri + Piñera
  • Location

    Rúa Real & Rúa Alta, 36202 Vigo, Pontevedra, Spain
  • Architects in Charge

    Jesús Irisarri Castro, Guadalupe Piñera Manso
  • Project manager

    Artelia Spain
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Structure

    Antonio Reboreda
  • Installations

    Quicler-López ingenieros
  • Construction management

    Guadalupe Piñera Manso, Jesus Irisarri Castro
  • Address execution

    Sancho Páramo Cerqueira
  • Security Coordination and health

    Antonio Carvallo Couñago
  • Promotor

    Regisvigo S.L.
  • Builder

    Constructora SAN JOSÉ
  • Site Manager

    Maria Seoane
  • Site supervisor

    Jesús Louzao
  • More Specs Less Specs
© Hector Santos Díez
© Hector Santos Díez

Text description provided by the architects. The project seeks a balance between a joint organization, and not give up the presence of clustered buildings, between get a sense of unitary piece, and the inherited. Interlacing three types of interventions; rehabilitation, restructuring for new uses, and the partial replacement, selecting items of value and traces of the place.

© Hector Santos Díez
© Hector Santos Díez

A courtyard sum of the existing ones, organizes and provides quality  as well as a reference section. This allows with one unevenness to solve different levels of buildings, maintaining the stone walls and functional their holes.

Elevation
Elevation
Section
Section

A "generic" and  flexible spatial distribution, overturn in "cross" mode the street and courtyard,and only files and services are closed space.

© Hector Santos Díez
© Hector Santos Díez

The courtyard connects the building with the surrounding streets at various levels. The main entrance, is where the new and old architecture join. It's where public scale appears as a double-height space that gives presence to the common courtyard from the street, recovering for it the idea of a court access gap between the city and the building.

© Hector Santos Díez
© Hector Santos Díez

We support on the strengthened walls. Preserving the structural typology and scale, horizontal concrete structure assumes the strong overloads of the program. Each element works for what it was designed, without overlapping structures.

© Hector Santos Díez
© Hector Santos Díez

The gaps with traditional windows to the outside, contrast to hidden mark carpentry glass, marks the thickness of the wall, showing both the passing of time as a change of use.

© Hector Santos Díez
© Hector Santos Díez

The preserved facades, are covered behind the gaps, to maximize light. In the courtyard, the gallery with protecting mobile wooden slats, optimizes space and lighting-ventilation.

Plan
Plan

The unit deck is supported by the party walls, and is seen forming a rich space of variable section.

© Hector Santos Díez
© Hector Santos Díez

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Irisarri + Piñera
Office
Cite: "Property Registration Offices in Vigo / Irisarri + Piñera " 19 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/791366/rehabilitacion-sede-de-los-registros-de-la-propiedad-en-vigo-irisarri-plus-pinera/> ISSN 0719-8884
© Hector Santos Díez

Vigo的财产登记办公室 / Irisarri + Piñera