We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Crédit Agricole - Evergreen Campus Reception Pavilion / Arte Charpentier Architectes

Crédit Agricole - Evergreen Campus Reception Pavilion / Arte Charpentier Architectes

© Augusto Da Silva© Augusto Da Silva© Augusto Da Silva© Augusto Da Silva+ 27

Montrouge, France
  • Project Manager/Promoter:Crédit Agricole Immobilier Entreprise
  • Investor:Crédit Agricole SA
  • Heating, Ventilation And Air Conditioning, Plumbing, Catering, Roads And Networks, Asc:SETEC Bâtiment
  • Assistant Project Manager On Environmental And Energy Issues:Green Affair
  • Facades:CEEF
  • Economist:AE75
  • Independent Auditor:Socotec
  • Health And Safety Officer:Socotec
  • Metallic Structure:Alucobond
  • Contract Management:Groupement SETEC Bâtiment and Builders & Partners
  • Illustration:A. Zuga SARL
  • Assistant Project Manager On Environmental And Energy Issues:Green Affair
  • Façades:CEEF
  • Metallic Structure:Alucobond
  • City:Montrouge
  • Country:France
More SpecsLess Specs
© Augusto Da Silva
© Augusto Da Silva

Text description provided by the architects. Right at Paris’ doorstep, the Evergreen Campus hosts the Crédit Agricole’s head office. Multiple corporate entities share this space; the entire campus revolves around a central park that acts as its green lung.

Structure Exploded
Structure Exploded

The reception pavilion spans on 600 m2 and two levels. A familiar landmark for those who work on the campus, it also helps visitors find their way more easily. This architectural structure opens the campus to the city and is in line with the site’s environmental vocation. Nine bending radiuses were necessary for the metallic exterior’s complex design:

- The “comma”, that protects the personnel’s entries with its porch;

- The pavilion in itself, mostly glassed, by which visitors enter the site at street level and can access the campus at the first level inside.

© Augusto Da Silva
© Augusto Da Silva

The building manages to cohesively blend its contemporary and elegant design to create a welcoming atmosphere in a fully functional environment.

© Augusto Da Silva
© Augusto Da Silva

At street level visitors are welcomed under an awe-inspiring vaulted arch lit by colored LED lines showcasing different lighting patterns.

© Augusto Da Silva
© Augusto Da Silva

At campus level a space that is largely open to the park can be used to host temporary exhibitions. It is also able to receive an audience, as was asked by the Montrouge municipality.

© Augusto Da Silva
© Augusto Da Silva

The building’s clear and bright tones express its modern, rigorous and masterful craft. 

The pavilion renews the site’s image, becomes the Evergreen campus’ store window and expresses the Crédit Agricole’s values of innovation and efficiency by displaying its architectural boldness.

© Augusto Da Silva
© Augusto Da Silva

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:92120 Montrouge, France

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Crédit Agricole - Evergreen Campus Reception Pavilion / Arte Charpentier Architectes" 20 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/791308/agricole-evergreen-campus-pavilion-arte-charpentier-architectes> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Augusto Da Silva

法国农业信贷银行 Evergreen Campus 园区项目 / Arte Charpentier Architectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.