the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Spain
  5. PYO arquitectos
  6. 2015
  7. MA House / PYO arquitectos

MA House / PYO arquitectos

  • 05:00 - 8 July, 2016
MA House / PYO arquitectos
MA House  / PYO arquitectos, © Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal © Imagen Subliminal © Imagen Subliminal © Imagen Subliminal + 18

  • Architects

  • Location

    Calle de Maldonado, Madrid, Spain
  • Architect in Charge

    Paul Galindo Pastre, Ophélie Herranz Lespagnol
  • Design Team

    Natalia Vera Vigaray, Lian Blok
  • Area

    80.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

Text description provided by the architects. Before its renovation, the apartment had a dark corridor and a dark entrance hall giving access to a sequence of small rooms. 

© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

The main objective of the project is to provide natural light to the entrance hall and the corridor and to bring closer the kitchen and the living room.

Floor Plan Before
Floor Plan Before
 Floor Plan After
Floor Plan After

The kitchen becomes a space of social character linked to the entrance of the house, extending its use beyond the mere act of cooking and eating. The project promotes a domestic space of relationship while linking visually and programmatically the hall and the kitchen.

© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

A 45 degrees oriented bedroom introduces a new direction in the use of the apartment, articulating the hall and the kitchen. This movement is reflected in the way the apartment is used, in the arrangement of the pavements and in the treatment of the vertical surfaces.

Axonometric
Axonometric

The kitchen ceramic tiling folds out to the entrance area, defining a space "in between two" uses, "in between two" materialities, bringing natural light up to the entrance door of the apartment. The same material is also used in the bathrooms, with variations in the joints colors: grey in hall and kitchen, red and blue in bathrooms.

© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

The courtyard natural light enters into the hall through longitudinal voids made in the top of the walls. Plywood details are given special attention, making visible the assembly of the elements, defining the transitions between materials and planes through the graduation of shades and thicknesses.

© Imagen Subliminal
© Imagen Subliminal

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "MA House / PYO arquitectos" 08 Jul 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/790879/ma-house-pyo-arquitectos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.