the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartment Interiors
  4. Israel
  5. RUST architects
  6. 2016
  7. A functional Family Apartment / RUST architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

A functional Family Apartment / RUST architects

  • 13:00 - 27 June, 2016
A functional Family Apartment / RUST architects
A functional Family Apartment  / RUST architects, © Gidon Levin
© Gidon Levin

© Gidon Levin © Gidon Levin © Gidon Levin © Gidon Levin + 18

  • Architects

  • Location

    Tel Aviv-Yafo, Israel
  • Design Team

    Architect Raanan Stern and Architect Shany Tal.
  • Area

    0.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Gidon Levin
© Gidon Levin

Text description provided by the architects. The creation of two dividable public areas was the foundation of planning this family apartment in central Tel Aviv. The apartment was extended and lengthened, with a large space connecting between the existing and new spaces creating a new large public area in the apartment. The apartment size is 165sqm. 

© Gidon Levin
© Gidon Levin

On the street side of the apartment there is a large lounge that is connected to other public functions; the kitchen, terrace, dining and a reading area. An additional family room acts as a children's area including a library and work space. This area forms a junction leading to all children's bedrooms. 

Plan
Plan

A long corridor which connects the two lounges is left exposed on the one side with exposed bricks and on the other with the original concrete of the building.  The corridor functions as an axis between all bedrooms and washrooms. 

© Gidon Levin
© Gidon Levin

Down the hall, a large wooden door with hidden hinges and acoustic system, allows separation between the two parts of the house, so that the two lounges can be used in parallel without interfering with one another. 

© Gidon Levin
© Gidon Levin

All carpentry was custom designed and made to fit the requirements of the family and hidden within many storage areas customized specifically according to their use. The black wood cladding in the living room conceals the media system which continues around the corner as a large storage unit for the entrance. The yellow wooden bench facing the street serves as a library for the family's record collection. The kitchens service unit dividing between the kitchen and the dining space, on one side holds a pantry and many appliances, while on the other side acts as a shelving unit.

© Gidon Levin
© Gidon Levin

Various flooring types, ceiling shelves, painted walls and different materials, allow the division of the public areas according to need without blocking views with a wall or divider. Delicate profiles such as black iron and aluminum separate between materials allowing them to exist side by side harmoniously.

© Gidon Levin
© Gidon Levin

Light fixtures line the length of the corridor emphasizing the movement through the apartment and changes in color and finishing materials of the fixtures produce a rich and varying pace.

© Gidon Levin
© Gidon Levin

To maximize light in private spaces transparent facades were used such as steel doors combined with glass, partitions with upper windows and painting with a glossy finish.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
RUST architects
Office
Cite: "A functional Family Apartment / RUST architects" 27 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789941/a-functional-family-apartment-studio-raanan-stern/> ISSN 0719-8884