the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Museums & Exhibit
  4. Switzerland
  5. Studio Inches Architettura
  6. 2016
  7. MeCri Museum Extension / Studio Inches Architettura

MeCri Museum Extension / Studio Inches Architettura

  • 02:00 - 22 June, 2016
MeCri Museum Extension / Studio Inches Architettura
MeCri Museum Extension  / Studio Inches Architettura, © Simone Bossi
© Simone Bossi

© Simone Bossi © Simone Bossi © Simone Bossi © Simone Bossi + 17

  • Constructor

    Gamboni&Salmina SA
  • Structural Engineering

    Jelmoni SA
  • Electrical Installation

    Elettricità De Lorenzi
  • Roof Stone

    Generelli SA
  • Plumber

    Deco SA
  • Metal work / Windows

    Franscella SA
  • More Specs Less Specs
© Simone Bossi
© Simone Bossi

Text description provided by the architects. MeCri Museum began with the dream of a 80 year old woman to realize a museum in memory of her father Aldo Crivelli, who was a famous archaeologist and painter of the southern Swiss region of Ticino.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

The idea was to refurbish an existing building in her beloved old town of Minusio and convert it into a museum to display the artwork of her father and other artists. After years of searching, our client bought an old house of the XIX century in a protected area and our studio was contacted in 2012 to start on the project; its first step was completed in 2014 with the refurbishment and transformation of the existing building.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

The extension was planned in 2012 and realized in 2016. The intervention leaves the existing stone walls (protected by regional law) untouched. At the same time it creates a dialogue with them, through materiality and by recalling their existing height and length. As the old stone walls degrade through time, the new concrete boundaries will stand on their place. The concrete was washed in order to create a finishing that integrates with the context. The walls of the intervention define an inner courtyard thought as a void that connects the two parts of the museum MeCrì.

Scheme
Scheme

A pitched roof that is integrated in its surroundings, thanks to its form and materiality, covers the new exhibition room. Its monolithic mass is strengthened by the use of local stone granite as a cladding. The 9m skylight crowns the top of the roof and creates a mystic atmosphere in the interior of the pavilion.

© Simone Bossi
© Simone Bossi

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "MeCri Museum Extension / Studio Inches Architettura" 22 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789919/mecri-museum-extension-studio-inches-architettura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.