Blurring Boxes / Architensions

Blurring Boxes / Architensions

© Cameron Blaylock © Cameron Blaylock © Cameron Blaylock © Cameron Blaylock + 25

New York, United States
  • Architect In Charge: Richard W. Off
  • Design Principals: Alessandro Orsini & Nick Roseboro
  • Team: Rigo Gonzalez, Giorgia Gerardi
  • Landscape: Architensions
  • General Contractor: A-G Home Improvements
  • Structural Engineering: ADG Engineering
More Specs Less Specs
© Cameron Blaylock
© Cameron Blaylock
Floor Plan
Floor Plan
Floor Plan
Floor Plan

Text description provided by the architects. The evolution of living in our cities more and more tries to embrace nature, almost negating the urban character of neighborhoods. The design for a renovation and additions to a townhouse in Brooklyn is generated from the idea of fusing the interior space with the outdoor landscape through the creation of ground-up pavilions with specific experiential qualities. 

© Cameron Blaylock
© Cameron Blaylock
Longitudinal Section
Longitudinal Section

Two main pavilions have been juxtaposed to the existing building— in a way to have an unobstructed view of the garden through the windows and also blurred views — obtained from the partial over imposing of a wooden screen to the addition facades. The exterior cladding is achieved layering vertical wooden slats of Shou Sugi Ban (or Yakisugi), an ancient Japanese exterior siding technique that preserves wood by charring. The two volumes are devoted to sound/vision and smelling/tasting activities and they complement the existing functions with natural light being the main component of the white bare interiors minimally furnished.

© Cameron Blaylock
© Cameron Blaylock

The experience is extended to the landscape outside where the original bluestones have been restored and reused as the material for the hardscape that leads the user to a third volume: a shed-like typology balloon frame construction. This third programmatic element is providing the function of isolation for meditative activities and it serves as a winter plants shelter for the garden.

© Cameron Blaylock
© Cameron Blaylock

The sectional shape of the three pavilions revolve around the presence of skylights with different configurations that capture the sun and the diffused light reflecting from the trees, making the interior changing with the seasons and further connecting with the exterior.

© Cameron Blaylock
© Cameron Blaylock
Diagram
Diagram

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Blurring Boxes / Architensions" 18 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789719/blurring-boxes-architensions/> ISSN 0719-8884
© Cameron Blaylock

美国模糊内外的盒子住宅 / Architensions

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.