the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Thailand
  5. Scaleup Architects
  6. 2015
  7. V-Office / Scaleup Architects

V-Office / Scaleup Architects

  • 22:00 - 18 June, 2016
V-Office / Scaleup Architects
V-Office  / Scaleup Architects, © Jirayu Sornnuwat
© Jirayu Sornnuwat

© Jirayu Sornnuwat © Jirayu Sornnuwat © Jirayu Sornnuwat © Jirayu Sornnuwat + 17

  • Architects

  • Location

    Town In Town Soi 2, Khwaeng Phlabphla, Khet Wang Thonglang, Krung Thep Maha Nakhon 10312, Thailand
  • Architect in Charge

    Scaleup Architects
  • Area

    1321.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Jirayu Sornnuwat
© Jirayu Sornnuwat
Elevation
Elevation

Text description provided by the architects. The V-OFFICE project is an office building renovation project. The old building structure that was used as the editing studio and office will be minimally improved.  The building's exterior design pays attention to the elements and proportions to be used for decorating the building facade to create an image of a new building and uniqueness of the building to be memorable.

© Jirayu Sornnuwat
© Jirayu Sornnuwat

Building exterior facade design development will be using V-shaped corners stretching out with new arrangement as the new elements with appropriate placement and proportion to the original building. The original building materials will still be used on some part. The elements arrangement on the new building walls will be done with regard to the consistency of the old building material. It also takes into account the direction of sunlight so it can be used most valuably but not too much. The use of materials that are light, can be molded easily, and easy to maintain will make the building seem quaint and more interesting.

© Jirayu Sornnuwat
© Jirayu Sornnuwat

Interior decoration will focus on polished concrete flooring to make it easier to maintain and modify for various applications. Minimum disturbance to the building structure, exposing the pipeline system, electrical system and air conditioning,most decoration will be done with steel frame, steel grating, black aluminum frame.

© Jirayu Sornnuwat
© Jirayu Sornnuwat

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Scaleup Architects
Office
Cite: "V-Office / Scaleup Architects" 18 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789438/v-office-scaleup-architects/> ISSN 0719-8884
© Jirayu Sornnuwat

泰国 V-Office / Scaleup Architects