the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. PODesign
  6. 2016
  7. The Honor Residence / PODesign

The Honor Residence / PODesign

  • 20:00 - 16 June, 2016
The Honor Residence / PODesign
The Honor Residence / PODesign, © beersingnoi
© beersingnoi

© beersingnoi © beersingnoi © beersingnoi © beersingnoi + 32

  • Design Team

    Bunjong Kiatsingnakorn, Sansanee Praditkul , Radakarn Tangmahattanakul
  • Interior Architect

    Keep It Simple Studio Co.,Ltd.
  • Landscape Architect

    Cha-um landscape
  • Structural Engineer

    Asset Wise Co.,Ltd
  • System Engineer

    Asset Wise Co.,Ltd
  • Contractor

    Asset Wise Co.,Ltd
  • Owner

    Asset Wise Co.,Ltd
  • Unit Area

    400-500 m2
  • More Specs Less Specs
© beersingnoi
© beersingnoi
Plan 1 M
Plan 1 M

Text description provided by the architects. The Honor Residence is composed with 12 pool villa located near Ram Inthra-At Narong Expressway which is directly connected to Bangkok CBD.

© beersingnoi
© beersingnoi

U-shape planning for each unit is developed to create its own courtyard and keeps privacy for each individual house. At 2nd floor exterior wall, Lava stone cladding is set to be floating, and yet create a simple solid geometry.

© beersingnoi
© beersingnoi

Interlocking the stone frame, wooden box and screen is introduced for sun shading and blending with surrounding. Post tension structure system is selected in order to create high ceiling interior space with wide span, the column-free floating box above the swimming pool. Open plan allow spaces to flow from one function to other.

Section
Section

View the complete gallery

About this office
PODesign
Office
Cite: "The Honor Residence / PODesign" 16 Jun 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/789202/the-honor-residence-podesign/> ISSN 0719-8884