Fazenda Boa Vista – Equestrian Center Clubhouse / Isay Weinfeld

Fazenda Boa Vista – Equestrian Center Clubhouse / Isay Weinfeld

© Fernando Guerra |  FG+SG© Fernando Guerra |  FG+SG© Fernando Guerra |  FG+SG© Fernando Guerra |  FG+SG+ 14

  • Architects: Isay Weinfeld
  • Area Area of this architecture project Area:  259
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012
  • Photographs Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: CEMENT Grupomix, Cerâmica Atlas, Companhia de Iluminação, DNA Vidros e Esquadrias, Deca, Gail, Galleria Della Pietra, Jatobá, Padrão Móveis, WM Marcenaria
  • Architect In Charge:Isay Weinfeld
  • Design Team:Adriana Aun, Juliana Scalizi, Carolina Miranda
  • Collaborators:Sebastian Murr, Katherina Ortner
  • Project Manager:Monica Cappa Santoni
  • General Contractor:Jhs-F Incorporadora
  • Structural Engineering:Benedictis Engenharia Ltda
  • Electrical And Plumbing Engineering:Grau Engenharia De Instalações Ltda
  • Air Conditioning Engineering:Grau Engenharia De Instalações Ltda
  • Landscape Design:Maria João D’orey
  • City:Porto Feliz
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. Fazenda Boa Vista is a residential and hospitality complex located in a 750 hectare property in Porto Feliz, 100km away from the city of São Paulo, in Brazil. Besides the hotel, it comprises yet private villas, spa, kids club, equestrian center and clubhouse, sports center, petting zoo, two 18-hole golf courses and clubhouse, swimming pool and 242-hectare woods punctuated with innumerous lakes.

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG
Site Plan
Site Plan
© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Fazenda Boa Vista’s equestrian center stands discreetly on a slight slope, overlooking the equestrian competition track. The stringent program of the building, meant as a supporting and reception area to riders and spectators, features a bar, kitchen, lounge, restrooms and locker rooms, and was accommodated under a single rectangular concrete slab laid on numerous slim stilts, whose perimeter defines an area of 645 m2.  

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Under a generous rectangular top – which, after a large amoeba-shaped cutout, became a marquee  and around the curves of the inner garden, with its dense vegetation and leafy indigenous trees, three closed cubic volumes were distributed: locker rooms and kitchen were housed each in a wood cladded volume, whereas the bar and lounge areas share an all glazed one. 

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Yet, open lounging areas still prevail under the marquee, as also on a succession of terraced platforms that descend from the clubhouse to the competition track, welcoming game spectators to sit, relax and enjoy the performances.

Note: This project was originally published in june 06, 2016

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Porto Feliz, Porto Feliz - SP, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Fazenda Boa Vista – Equestrian Center Clubhouse / Isay Weinfeld" 23 Jun 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/788848/fazenda-boa-vista-nil-equestrian-center-clubhouse-isay-weinfeld> ISSN 0719-8884
© Fernando Guerra |  FG+SG

巴西博阿维斯塔庄园 – 马术中心会所 / Isay Weinfeld

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.