Chalet Anzère / SeARCH

Chalet Anzère / SeARCH

Chalet Anzère  / SeARCH - Countertop, TableChalet Anzère  / SeARCH - WindowsChalet Anzère  / SeARCH - Table, Countertop, ChairChalet Anzère  / SeARCH - WindowsChalet Anzère  / SeARCH - More Images+ 9

Hérens, Switzerland
  • Architects: SeARCH
  • Area Area of this architecture project Area :  500
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2015
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Focus
More SpecsLess Specs
Chalet Anzère  / SeARCH - Windows
© Ossip van Duivenbode

Text description provided by the architects. A Dutch client, entrepreneur, hobby pianist and racing driver, was not entirely satisfied with the cluttered layout of the chalet design that was included purchasing the building plot, and asked our advice on adjustments.

Chalet Anzère  / SeARCH - Windows
© Ossip van Duivenbode

SeARCH proposed to start from scratch and tailored the program more compact and site specific (the steep hillside).

Chalet Anzère  / SeARCH - Table, Countertop, Chair
© Ossip van Duivenbode

The 'traditional' chalet, originating from ‘chahtelèt’ (shepherd's hut) consists of a solid wooden house with shutters and gable roof, resting on a stone foundation. In the Swiss Alps, the chalet has gradually become a ‘multi-gabled’ pastiche as luxury ski-chalet or grew to mega proportions with a maximum of apartments for affordable tourism.

Plan

The most beautiful, historical examples are still the larger (farm) houses for several families, high up in the Alps, used only in summertime.

Chalet Anzère  / SeARCH - Windows
© Ossip van Duivenbode

Inspired by the impressive 'Grand Chalet Balthus' in Rossinière (CH) with large roof overhangs, the 500 sqm program is designed within one clear volume.

Section

The garage was moved from the back of the house with problematic access to the lower road. Through a hallway and elevator, carved into the mountain, it has a direct connection to all three levels of the house; the guesthouse downstairs, the main living areas in the middle and a private apartment in the attic. All floors give access to three-meter wide terraces, connected by stairs and a phenomenal view over the Dent Blanche Massif with 4000+ peaks of Matterhorn, Dent Blanche, Dufourspitze and Weisshorn.

Chalet Anzère  / SeARCH - Countertop, Table
© Ossip van Duivenbode

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Chalet Anzère / SeARCH" 11 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/785167/chalet-anzere-search> ISSN 0719-8884

© Ossip van Duivenbode

镶嵌在雪中的木屋 / SeARCH

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.