the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. News
  3. BIG and Heatherwick Reveal Revised Plans for Google’s Mountain View Campus

BIG and Heatherwick Reveal Revised Plans for Google’s Mountain View Campus

  • 08:00 - 31 March, 2016
  • by
BIG and Heatherwick Reveal Revised Plans for Google’s Mountain View Campus
BIG and Heatherwick Reveal Revised Plans for Google’s Mountain View Campus, Exterior Rendered Perspective. Image Courtesy of Google
Exterior Rendered Perspective. Image Courtesy of Google

Following the loss of part of their proposed site to LinkedIn and the subsequent reveal of an alternative site, Google has unveiled the revised plans for their Mountain View Campus. Designed by BIG and Heatherwick Studio, the original proposal featured several “Lego-like” buildings covered by glass canopies. The new proposal uses similar design decisions, with the building massing adjusted to the new site.

Courtesy of Google
Courtesy of Google

The dome-like, glass structures of the original plan, however, have been replaced with a “photovoltaic integrated canopy skin” that drapes over the buildings like a tent. The canopy skin will allow for the generation of renewable energy on the site, and regulates "indoor climate, air quality and sound." 

Site Sections
Site Sections
Courtesy of Google
Courtesy of Google

Focusing on creating a sustainable campus, the proposal features a heavily landscaped master plan, as well as a focus on walkable, bike-friendly circulation throughout the campus. 

Courtesy of Google
Courtesy of Google
Master Plan
Master Plan

As a whole, the reduced scale of the plan demonstrates a friendlier, more intimate scale than the previous proposal – perhaps in response to earlier concerns from Mountain View regarding business diversity and appropriateness to site.

The full plans can be viewed on the Mountain View city website

BIG and Heatherwick's Futuristic Google HQ Proposal Loses to LinkedIn

BIG and Heatherwick's Google HQ to be Built with Robots

News via Mountain View city website

View the complete gallery

Cite: Eric Oh. "BIG and Heatherwick Reveal Revised Plans for Google’s Mountain View Campus" 31 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/784608/big-and-heatherwick-reveal-revised-plans-for-googles-mountain-view-campus/> ISSN 0719-8884
Read comments
Exterior Rendered Perspective. Image Courtesy of Google

BIG 建筑事务所和Heatherwick设计工作室公布了谷歌加州山景城园区重建规划