We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Qiyan Cloud / CYS.ASDO

Qiyan Cloud / CYS.ASDO

© K. M. Lee© K. M. Lee© K. M. Lee© K. M. Lee+ 34

  • Architects: CYS.ASDO
  • Area Area of this architecture project Area:  11762
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs
    Photographs:  K. M. Lee

Text description provided by the architects. The site is located at the Beitou Qiyan ecology redevelopment district. Therefore, to integrate with the natural scenes of sky and mountains has become a major focus for the project.

© K. M. Lee
© K. M. Lee

Extension after compression

In response to the planning concept of the area, it is required to provide a large amount of open space including the entrance square, street square, dotted square and linear open space for public use. The interior space on the ground floor is reduced, but through the extended floor/ ceiling inside out and by adopting the natural building materials, we add the texture of integrating with the environment and the visual extension. A large number of windows and grills create the openness and layers of the space, which makes even broader visual effect on the ground floor.

© K. M. Lee
© K. M. Lee

De-unified façade

Limited by the required medium and small and also repeated apartment units, we aim to de-unify a predicable architectural expression. We try to offset and receded the balconies and walls on the façade, and also using the horizontal linear sun shading system to realize the de-unified effect. The horizontal grills enhance another layer of this reading and intentionally cover the A/C equipment and unpleasant view from the working balconies as well.

© K. M. Lee
© K. M. Lee

The sun-shading system that reflects the sky

The sun-shading system on the façade is preferred due to the exposure of the west sunlight. With the sun-block needs without interference the view from inside, the glass sun-shading system become our choice. A consideration of not glaring down on the pedestrians and vehicles and at the same time effectively reflecting the sunlight, the upward tilted glass sun-shade system is therefore born. It eventually reflects the sky onto the façade. Different weather condition changes the façade expression simultaneously.  

© K. M. Lee
© K. M. Lee

Vertical greenness

Other from the sky refection on the façade, we introduce trees on the vertical doubt height space on the balconies. Trees within the sky/ integrating natural elements on the façade is our response to this ecology redevelopment district.

© K. M. Lee
© K. M. Lee

Modest and calm

With the architectural association with nature, the interior atmosphere tends to be calm and relaxing. Most of the materials are wood and natural stone. As for the colors, they are mostly of the earth tone. Without splendid and extravagant elements, the furniture and decoration focus on the lines, ratio, and texture. Art works are placed in the public space to add some cultural spirit into the space.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Taipei, Taipei City, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Qiyan Cloud / CYS.ASDO" 18 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/783983/qiyan-cloud-cysdo> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© K. M. Lee

奇妍出云 / 中怡设计事业有限公司

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.