H&M Logistic Office / JC Architecture

H&M Logistic Office / JC Architecture

H&M Logistic Office / JC Architecture - Image 2 of 26H&M Logistic Office / JC Architecture - WindowsH&M Logistic Office / JC Architecture - Table, ChairH&M Logistic Office / JC Architecture - HandrailH&M Logistic Office / JC Architecture - More Images+ 21

  • Architects: JC Architecture
  • Area Area of this architecture project Area :  152
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2014
  • Photographs
    Photographs :Kevin Wu
H&M Logistic Office / JC Architecture - Table, Lighting, Chair, Beam
© Kevin Wu

Text description provided by the architects. Courtyard Link

As H&M fashion company launched their first store in Taiwan, the logistic office and warehouse were set among the mountains of Ruifung, on the outskirts of Taipei City. The reconfigured space introduces a new approach to logistic offices as opposed to the stereotypical warehouse workplace. The design embodies a casual, warm and playful environment that reflects the belief in each individual’s ability to show initiative.

H&M Logistic Office / JC Architecture - Table, Chair
© Kevin Wu

The biggest challenge was to create two separate workspaces, with one being secured for the finance department, though maintaining a connectivity and sense of togetherness between the spaces. Given the large column span and high ceilings of the site, juxtaposed with the surrounding landscape, we decided to explore the idea of openness vs. private. We created a space that promoted creativity, personalization and collaboration while playing a role between the interior and exterior.

H&M Logistic Office / JC Architecture - Windows
© Kevin Wu

Traditionally used for many purposes, including resting, cooking, working, and playing, a courtyard was designed as an extension of the workspace. It is also a shared area and cafe for other departments in the building. The open space with kitchen, garden and casual seating became the pivotal point where people come to meet, relax, work or enjoy a meal together. The courtyard is bright and open as an outdoor plaza. and surrounded by an wooden arcade and its multiple doorways link the workstations and courtyard together. The communal space evokes the sense of collectiveness as well as the playful and honest character of the company.

Diagram

The workstations are placed in what we call the “cloister area,” an L-shape hall enclosed by arches with one side facing the inner building and the other overlooking the courtyard. By creating the layout in a human-scale approach, with small groups and breathing spaces throughout, we provide the required privacy setting while maintaining a neutral hierarchy environment. Both departments have a consistent warm, textural feel, as belonging to one continuous environment.

H&M Logistic Office / JC Architecture - Table
© Kevin Wu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Taipei, Taipei City, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "H&M Logistic Office / JC Architecture" 16 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/783883/h-and-m-logistic-office-jc-architecture> ISSN 0719-8884

© Kevin Wu

来看看大家都爱的 H&M 的台湾物流办公室是什么样子的 / JC Architecture

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.