All
Projects
Products
Events
Competitions

Astrid Hill House / Tsao & McKown Architects

Astrid Hill House / Tsao & McKown Architects

© Richard Bryant © Richard Bryant © Richard Bryant © Richard Bryant + 19

Houses  · 
  • Architects Authors of this architecture project Tsao & McKown Architects
  • Area Area of this architecture project
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2015
  • Photographer Created with Sketch.
  • Architect in Charge

    Tsao & McKown Architects
  • Contractor

    Daiya Engineering and Construction PTE LTD
  • Local Architect

    Metaphor Design + Architecture
  • Landscape Architect

    BHN Architecture PTE LTD
  • Structural Engineer

    Web Structures
  • Consulting Engineer M/E/P

    WSP Ng PTE
  • Green Mark Consultant

    Web Earth
  • Green Consultant

    Dr Nirmal Kishnani, Atelier MNN
  • Lighting Consultant

    WALD Studio, LLC
More Specs Less Specs
© Richard Bryant
© Richard Bryant

Text description provided by the architects. This private residence is conceived as a model of sustainable design and a re-interpretation of a traditional Chinese courtyard house.

© Richard Bryant
© Richard Bryant
Underground Level Plan
Underground Level Plan
© Richard Bryant
© Richard Bryant

The design divides different programmatic requirements (residential spaces for the owners and their extended family, office spaces, and entertaining areas) into separate branches connected by an open-air two-story atrium. These branches can be shut down independently in order to conserve energy use when unoccupied. The open-ended courtyards and multiple interior/exterior rooms are complemented in this tropical setting by lush landscaping that integrates the house with the surrounding land.

© Richard Bryant
© Richard Bryant
Upper Level Plan
Upper Level Plan
© Richard Bryant
© Richard Bryant

The building’s massing and fenestration are organized to minimize solar heat gain. The design also makes use of green roofs and living walls that provide significant evaporative cooling plus a rainwater harvesting system that supplies the water features. Light wells weave from the roof to the basement to bring natural light to the interiors and reduce the need for artificial lighting during the day. A small garden supplies enough vegetables and herbs to feed the residents.

© Richard Bryant
© Richard Bryant

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Astrid Hill House / Tsao & McKown Architects" 10 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/782928/astrid-hill-house-tsao-and-mckown-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.