We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Ap Cobogó / Alan Chu

Ap Cobogó / Alan Chu

© Djan Chu© Djan Chu© Djan Chu© Djan Chu+ 41

  • Architects: Alan Chu
  • Area Area of this architecture project Area:  98
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Djan Chu
© Djan Chu
© Djan Chu

Text description provided by the architects. This apartment renovation in São Paulo was nicknamed Ap due to use of the traditional ceramic block created in Brazil in the 1930s and popularized by modernist architects like Lucio Costa and Oscar Niemeyer.

© Djan Chu
© Djan Chu
Floor Plan
Floor Plan
© Djan Chu
© Djan Chu

Initially, cobogós were made of cement only. With its popularization started to be molded with other materials clay, glass, ceramic, etc.

© Djan Chu
© Djan Chu

The project takes advantage of this ceramic construction exploring its function, color, graphics or light effects Cobogó used as partition walls or lining was also incorporated into the furniture specifically designed for the place. Other materials used were cement, rebarand and plywood.

© Djan Chu
© Djan Chu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:São Paulo, São Paulo - State of São Paulo, Brazil

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Ap Cobogó / Alan Chu " 24 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/782571/ap-cobogo-alan-chu> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.