the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Gymnasium
  4. France
  5. DAS-studio
  6. 2015
  7. Let’s Ride / DAS-studio

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Let’s Ride / DAS-studio

  • 13:00 - 4 March, 2016
Let’s Ride / DAS-studio
Let’s Ride / DAS-studio, © Samuel Lehuédé
© Samuel Lehuédé

© Samuel Lehuédé © Samuel Lehuédé © Samuel Lehuédé © Samuel Lehuédé + 19

  • Project Team

    Felix de Montesquiou, Mathias Pierre, Hugo Kaici,Alexandre Goinard, Nicolas Muratovic, Christian Touseau
  • Text

    Steph Nieman
  • General Contractor

    ANM. SB Entreprise
  • More Specs Less Specs
© Samuel Lehuédé
© Samuel Lehuédé

Text description provided by the architects. DAS-studio converted an old printing factory in the heart of the eleventh district in Paris into a luxury indoor cycling studio.

© Samuel Lehuédé
© Samuel Lehuédé

They began by exposing the entire interior volume and conserving selected remnants to accentuate it's raw beauty.

© Samuel Lehuédé
© Samuel Lehuédé

The original pillars and residual walls breathe life into the new partitions and punctuate the white spaces of the studio.

Floor Plan
Floor Plan

A glowing ray of copper light transpierce the walls, framing the old structures whilst extending the perspectives. 

© Samuel Lehuédé
© Samuel Lehuédé

The corridors and foyer are energized by floating inspirational mantras written in solid copper and neon light.

© Samuel Lehuédé
© Samuel Lehuédé

The long casted concrete sinks are complimented by the simple Oak furniture, arousing a minimal and brutalist sensation. In stark contrast to the simple white openness of the studio, the actual cycling room is a dark and intimate space, guiding you through a meditative fitness experience designed to benefit the mind, body and soul.

© Samuel Lehuédé
© Samuel Lehuédé

The intense and localized lighting (designed by NYX) is synchronized with the soundtrack during the ride, reflecting the pulping heart of the project under the feverish effort required by the exercise.

© Samuel Lehuédé
© Samuel Lehuédé

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
DAS-studio
Office
Cite: "Let’s Ride / DAS-studio" 04 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/781792/lets-ride-das-studio/> ISSN 0719-8884