Key to Style / nendo

Key to Style / nendo

Key to Style / nendo - LightingKey to Style / nendo - Image 3 of 23Key to Style / nendo - Image 4 of 23Key to Style / nendo - Column+ 23

Key to Style / nendo - Image 10 of 23
©  Takumi Ota

“Key to style” is the women’s fashion floor within the main building of the Seibu Shibuya department store. It is connected by a walk-way with the “COMPOLUX” floor on the third floor of the annex building that we designed in 2013, and has a more casual feel by targeting the young customer.

Key to Style / nendo - Column
©  Takumi Ota
Key to Style / nendo - Chair
© Akihiro Yoshida

We wanted to create a dynamic setting while maintaining the connection with the “COMPOLUX” area that was inspired by a cozy European park.

Key to Style / nendo - Image 4 of 23
©  Takumi Ota
Key to Style / nendo - Image 23 of 23
Drawing

Hence, we decided on the “mobile amusement park” that is held at parks as the design theme. The colours are based on a monotone colour scheme, while to add some accent the ceiling was coloured blue and wood was used in some parts, .which helps to enhance the colour and the sense of texture of the products.

Key to Style / nendo - Image 19 of 23
©  Takumi Ota

The design of the sales area is inspired by a circus tent, and the collection of the brands are arranged to give the impression of market stalls. The fixtures of the accessory floor were inspired by wagons.

Key to Style / nendo - Lighting
©  Takumi Ota

The flooring scheme of the “COMPOLUX” uses grey plastic floor tiles that are laid out in a herringbone style. To follow this scheme, we made the same colour change gently using the gradation effect along the passage that connects the annex bldg. and the main bldg.

Key to Style / nendo - Arch
©  Takumi Ota

In the “key to style” area we enhanced the contrast of the colours of the plastic floor tiles incorporating striped patterns. The sales area surrounds the escalator, around which a circular line is formed for people to walk through.

Key to Style / nendo - Image 13 of 23
©  Takumi Ota

Cross shaped passages that run diagonally were added to this area in order to improve the flow of people and create a line of sight. The project became one of, not simply designing a space, but to think of theSeibu Shibuya department store as a whole and to expand the concept of COMPOLUX.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shibuya, Tokyo, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Key to Style / nendo" 03 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/781463/key-to-style-nendo> ISSN 0719-8884

©  Takumi Ota

形式的关键 / nendo

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.