We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Now 26 / Architectkidd

Now 26 / Architectkidd

© Spaceshift Studio© Spaceshift Studio© Spaceshift Studio© Spaceshift Studio+ 24

  • Architecture : Luke Yeung, Sorawut Kittibanthorn, Mana Nampanwiwat, Korpong Sanaha, Tamfun Vatayanon, Tammarat Rodpul
  • Interior Design : Luke Yeung, Sorawut Kittibanthorn, Mana Nampanwiwat, Korpong Sanaha, Tamfun Vatayanon, Tammarat Rodpul
  • General Contractor : Thai Obayashi, Chanawit Anukkul
  • Structural Engineer : Thai Obayashi, Chanawit Anukkul
  • City : Bangkok
  • Country : Thailand
More SpecsLess Specs
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Text description provided by the architects. Architectkidd has completed a building using steel tubing as its primary material. 

The building, a production studio and offices for a television station called Now 26, is a renovation of an existing structure. During the initial stages of the project, removal of the old cladding exposed the existing steel structure along with the electrical and services installation. 19mm steel hollow tubes were selected as an economic and utilitarian architectural material to compliment the structure and systems that remained in place after the renovation.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

The use of steel tubing allowed the design to be developed ‘inside-out’. The steel tubes were used throughout the interior spaces and in various scales from ceiling to furniture installations. By varying the density and patterning in different applications, the steel tubes extended out towards the exterior and were attached on to the existing structural frame. Bending and curving the steel tubes were achieved by construction workers and tools typically used for installing electrical conduits in buildings. 

Diagram
Diagram
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio
Diagram
Diagram

From a distance the building is white and opaque, with the exterior rendering an effect of a solid surface composed of diagonals and contours. Up close, the exterior appears more transparent, like a wire frame that wraps around and into the interior space.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Siam Square Soi 7, Khwaeng Pathum Wan, Khet Pathum Wan, Krung Thep Maha Nakhon 10330, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Now 26 / Architectkidd" 18 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/780508/now-26-architectkidd> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.