the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. United States
  5. Bora Architects
  6. 2014
  7. Airbnb CX Hub / Bora Architects

Airbnb CX Hub / Bora Architects

  • 13:00 - 13 January, 2016
Airbnb CX Hub / Bora Architects
Airbnb CX Hub / Bora Architects, © Jeremy Bitterman
© Jeremy Bitterman

© Jeremy Bitterman © Jeremy Bitterman © Jeremy Bitterman © Jeremy Bitterman + 12

© Jeremy Bitterman
© Jeremy Bitterman

Text description provided by the architects. Designed in collaboration with the Airbnb Environments team, the Airbnb CX Hub - located in Portland’s historic Blagen Block – redefines a traditional costumer service call-center and revolutionizes how people work. Benefitting from Airbnb’s ongoing research on how to support and empower their Customer Experience Agents, the design provides a range of environments that accommodate different work styles, allowing CX Agents to choose a setting that best supports their work at any given time.

© Jeremy Bitterman
© Jeremy Bitterman

Agents are not assigned a specific space to work rather are presented with options for working at a table, lounging or standing - in active or focused settings. To determine the quantity of options provided, a redundancy was applied to the number of agents. Space was maximized by combining personal storage into standing height stations, giving agents a place to land and store personal belongings.

© Jeremy Bitterman
© Jeremy Bitterman

Power and data are provided at all locations for ultimate flexibility. To ensure acoustical comfort, efforts were taken to increase the effectiveness of walls and reduce reflectivity wherever possible. Additionally, agents can hear their own voice in the headsets they wear when taking calls - making them conscience of their volume.

© Jeremy Bitterman
© Jeremy Bitterman

The interior is divided North and South by an existing thick brick wall. This served as a natural way to create two distinct environments – active and focused. The active side provides an even, ambient light level, further brightened by the use of soft colors and light wood, encouraging collaboration. 

Second Floor Plan
Second Floor Plan

The focused side is more subdued, featuring pockets of focused light over work areas with a dark and rich palette to impart a quieter atmosphere and support “heads down” work. Existing wood floors were patched, reflecting the buildings historic texture. The result is a flexible innovative work environment that feels welcoming and distinctly expressive both of Airbnb and of Portland.

© Jeremy Bitterman
© Jeremy Bitterman

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Airbnb CX Hub / Bora Architects" 13 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/780212/airbnb-cx-hub-boora-architects/> ISSN 0719-8884
© Jeremy Bitterman

Airbnb CX 客户体验中心 / Bora Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.