All
Projects
Products
Events
Competitions

Remisenpavillon / Wirth Architekten

Remisenpavillon / Wirth Architekten

© Christian Burmester © Christian Burmester © Christian Burmester © Christian Burmester + 18

Small Scale  · 
Affinghausen, Germany
  • architects Authors of this architecture project Wirth Architekten
  • Area Area of this architecture project
    42.0 sqm
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2015
  • architects

  • location

    Bergstraße 48, 27257 Affinghausen, Germany
  • area

    42.0 sqm
  • photographs

More Specs Less Specs
  • Full Spec

    {"architects"=>[{"text"=>"Wirth Architekten", "url"=>"http://www.wirth-architekten.com"}], "location"=>"Bergstraße 48, 27257 Affinghausen, Germany", "area"=>"42.0 sqm", "year"=>"2015", "photographs"=>[{"text"=>"Christian Burmester", "url"=>"http://christianburmester.com/"}]}
  • Main Spec

    {"architects"=>[{"text"=>"Wirth Architekten", "url"=>"http://www.wirth-architekten.com", "profile_url"=>"/office/wirth-architekten", "profile_text"=>"Office Profile"}], "location"=>"Bergstraße 48, 27257 Affinghausen, Germany", "area"=>"42.0 sqm", "year"=>"2015", "photographs"=>[{"text"=>"Christian Burmester", "url"=>"http://christianburmester.com/", "profile_url"=>"/photographer/christian-burmester", "profile_text"=>"Photographer Profile"}], "City"=>"Affinghausen", "Country"=>"Germany", "Area"=>nil, "Unit"=>nil}
© Christian Burmester
© Christian Burmester

Text description provided by the architects. The Remisenpavillon completes a typical old farm ensemble of the region of lower saxony, germany, continuing the existing building lines, the traditional scale and building materials. The new pavilion forms a new vertex of the group of farmbuildings and so the first impression when you approach the farm.

© Christian Burmester
© Christian Burmester

From afar the pavilion appears as a closed massive cube. As one approaches, the delicate structure of the hole masonry is visible, around the corner is the wooden wall of floor to ceiling entrance gates.

© Christian Burmester
© Christian Burmester
Plan
Plan

The new pavilion is used depending on the season for storing and editing of firewood, for parking of tractor and agricultural implements to grasland maintenance, for parking cars and in summer, when the room is empty, as a garden loggia for receptions.

© Christian Burmester
© Christian Burmester

The bricks for the building were recovered in a nearby fireruine. The wood of the gates came from an oak tree that was struck 15 years earlier by lightning and since then dead standing in a meadow. Being felt by a storm it was processed at the nearby sawmill to wide planks.

© Christian Burmester
© Christian Burmester

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Bergstraße 48, 27257 Affinghausen, Germany

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Remisenpavillon / Wirth Architekten" 05 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/779810/remisenpavillon-wirth-architekten/> ISSN 0719-8884
© Christian Burmester

Remisen 亭 / Wirth Architekten

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.