the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Suppose Design Office
  6. Hiroshima Hut / Suppose Design Office

Hiroshima Hut / Suppose Design Office

  • 22:00 - 30 December, 2015
Hiroshima Hut / Suppose Design Office
Hiroshima Hut / Suppose Design Office, © Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

© Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano © Toshiyuki Yano + 13

  • Structure Design

    ARUP Mitsuhiro Kanada, Kengo Takamatsu
  • Construction

    ALF Toshiaki Esumi Yusuke Yonehara
  • More Specs Less Specs
© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

Text description provided by the architects. One of the issues that emerged during the design process of this building was how to insert it in a peaceful rural landscape and how it interacts with the animals living in such a context. The concept of this project is to suspend a thin cover on a natural hill, equip it with furniture and in this way create a place where people and animals can meet under its shade.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano
First Floor Plan
First Floor Plan
© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The facade is made of transparent acrylic sheets on all four sides of the building, allowing the residents to get closer to nature while keeping the house warm due to this material’s high thermal insulation capability. Inside, the spaces are softly divided by expanded metal curved sheets allowing people to hang something or lean on it. These see-through partitions become guidelines for the furniture layout, and induce the residents to align things on it keeping the building tidy. This building uses light materials and organic shape interior dividers to further enhance its relationship with the landscape.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

The space is composed by multiple levels with a maximum difference in height of 1000 mm that allows installing no handrails. Utilities and storage space are hidden under these levels, resulting in a very clean ground floor. The facilities’ floor level is partially underground to assure more privacy allowing the residents to see the sky only. At the same time, in the kitchen space, the level difference becomes a joint between the countertop and the ground, making it possible for a deer to stare at the residents preparing meals.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

By extending the eaves equally, as much as the height of the acrylic facade, the thermo environment inside is improved and a shade is made outside, inducing the people to use the spaces inside and outside of the building in different ways according to the seasons and the hour of the day, blending their lifestyles into nature.

Section
Section

So far, the architectural essential elements have always been discrete, but nowadays as technology progresses the distinction between a wall, a window and a pillar becomes more vague, permitting architecture to become limitless.

© Toshiyuki Yano
© Toshiyuki Yano

View the complete gallery

About this office
Suppose Design Office
Office
Cite: "Hiroshima Hut / Suppose Design Office" 30 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/779568/hiroshima-hut-suppose-design-office/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Toshiyuki Yano

广岛小屋 / Suppose Design Office