the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. United Kingdom
  5. BuckleyGrayYeoman
  6. 2015
  7. C-Space / BuckleyGrayYeoman

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

C-Space / BuckleyGrayYeoman

  • 05:00 - 19 December, 2015
C-Space / BuckleyGrayYeoman
C-Space / BuckleyGrayYeoman, © Hufton+Crow
© Hufton+Crow

© Hufton+Crow © Hufton+Crow © Hufton+Crow © Hufton+Crow + 14

  • Project Management

    Second London Wall
  • Services Engineers

    Hoare Lea
  • Structural Engineers

    Alan Baxter Associates
  • Planning Consultants

    JLL
  • Client

    Helical Bar
  • More Specs Less Specs
© Hufton+Crow
© Hufton+Crow

Text description provided by the architects. A deep-retrofit of an unloved mid-century factory building delivers major improvements to the streetscape and creates modern office spaces that has already attracted creative blue-chip tenants.

© Hufton+Crow
© Hufton+Crow

BuckleyGrayYeoman has completed C-Space, a 62,000 sq ft commercial workspace on the corner of City Road and Epworth Street in Shoreditch, East London. Working on behalf of developer Helical Bar, BuckleyGrayYeoman oversaw the retrofit of the 1960s former carpet factory, substantially re-modelling the building into a stylish commercial development with flexible spaces that celebrate its industrial heritage.

Floor Plan
Floor Plan

C-Space, named after the shape of the building in plan, is located nearby a collection of significant listed buildings including Armoury House and Bunhill Fields immediately opposite and John Wesley’s house and Chapel, a collection of Grade I listed 18th Century buildings, next door.

© Hufton+Crow
© Hufton+Crow

BuckleyGrayYeoman’s design redefines the building’s relationship with the street and its surroundings, removing a portion of the City Road façade to create a setback that dramatically improves views of Wesley’s House from the South. Space once taken up by a neglected planter has been turned into active pavement with newly planted trees and public cycle parking facilities.

Floor Plan
Floor Plan

The comprehensive refurbishment has rejuvenated the existing facades and extended the building upwards creating an additional storey with 12,000 sq ft of additional office space. BuckleyGrayYeoman has brought the building’s courtyard back into use, paving it with herringbone brick to create a new pedestrian route between Tabernacle Street and City Road that is accessible throughout the daytime. Within the new C-Space courtyard sits a full-height glazed reception.

© Hufton+Crow
© Hufton+Crow

The C-space interior features an effortless stylish ‘raw’ atmosphere and a unique material palette, including a black steel feature wall with an exposed concrete desk and herringbone brick floor. BuckleyGrayYeoman’s design has cut away the floor next to the ground floor windows to allow natural light into the basement and create office space. A new circulation core has been added to the heart of the building creating a new entrance from City Road.

© Hufton+Crow
© Hufton+Crow

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "C-Space / BuckleyGrayYeoman" 19 Dec 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/778746/c-space-buckleygrayyeoman/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.