the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. Oppenheim Architecture
  6. Kirchplatz Residence + OA Europe Office / Oppenheim Architecture + Design

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Kirchplatz Residence + OA Europe Office / Oppenheim Architecture + Design

  • 00:03 - 6 August, 2012
Kirchplatz Residence + OA Europe Office / Oppenheim Architecture + Design
Kirchplatz Residence + OA Europe Office  / Oppenheim Architecture + Design, © Bōrje Müller
© Bōrje Müller

© Bōrje Müller © Bōrje Müller © Bōrje Müller © Bōrje Müller + 54

  • Project Manager

    Beat Huesler
  • Project Contributors

    Frederic Borruat, Aleksandra Melio, Sabrina Equilino, Jessica Gutzwiller,Philippe Bernard, Chricstoph Omlin
  • More Specs Less Specs
© Bōrje Müller
© Bōrje Müller

Text description provided by the architects. Residence:

A new single family house designed adjacent to the Oppenheim Europe office. This elegant contemporary structure juxtaposes with the adaptive re-use of the historic farmhouse that was converted into the office.

© Bōrje Müller
© Bōrje Müller

The new and old share commonalities of materials and colors. The Kirchplatz Residence has 2 floors above ground and 1 floor underground with an outdoor backyard terrace that leads up to the ground level.

Section 4
Section 4

Office:

The design of the project born out of a competition initiated by the city of Muttenz, was based on the renovation of a historic farmhouse situated within the historic center core of the city.

© Bōrje Müller
© Bōrje Müller

The new design aims to provide an interpretation and amplification of the existing traditional features of the historic building, originally constructed in 1743, and its interior. This is achieved by having strategic openings for natural daylight cut into the 1-meter thick stone walls, and by juxtaposing a crisp white finish for the interiors, which play against the texture of the old wood and stone.

© Bōrje Müller
© Bōrje Müller

Volumetrically the spaces open up, overlap, and merge together. The sustainability considerations include maintaining an energy efficient building through the use of current MINERGIE (energy efficiency) construction standards, solar roof panels, a sustainable choice of materials such as reclaimed wood used for the facade, and the restoration of existing architectural elements where possible.

View the complete gallery

About this office
Cite: "Kirchplatz Residence + OA Europe Office / Oppenheim Architecture + Design" 06 Aug 2012. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/776360/kirchplatz-residence-plus-oa-europe-office-oppenheim-architecture-plus-design/> ISSN 0719-8884
© Bōrje Müller

Kirchplatz 办公住宅楼 / Oppenheim Architecture + Design

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.