the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Feldman Architecture
  6. 2012
  7. Telegraph Hill / Feldman Architecture

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Telegraph Hill / Feldman Architecture

  • 17:00 - 27 October, 2015
Telegraph Hill / Feldman Architecture
Telegraph Hill / Feldman Architecture, © Joe Fletcher
© Joe Fletcher

© Joe Fletcher © Joe Fletcher © Joe Fletcher © Joe Fletcher + 11

  • General Contractor

    Matarozzi Pelsinger Builders
  • Interior Design

    Lisa Lougee Interiors
  • Lighting Design

    Kim Cladas Lighting Design
  • Structural Engineer

    Strandberg Engineering
  • Metal Fabrication

    Chris French Metal
  • Landscape Design

    Clarke de Mornay at Flora Grubb Gardens
  • Size of Home

    3636 square feet total, 328 square feet addition
  • More Specs Less Specs
© Joe Fletcher
© Joe Fletcher

Text description provided by the architects. While the original house offered tall ceilings and the potential for stunning views of the Golden Gate Bridge, Coit Tower, and downtown San Francisco, it suffered from a plain stucco façade and unusually narrow, chopped up interior spaces. For the clients, a busy family who enjoy cooking and entertaining, the dark, cramped living spaces needed reinventing.

Floor Plan
Floor Plan

The remodel transformed the street façade with grey limestone cladding and projecting metal frames around the windows and garage. It also opened up the entire top level as one great room with windows on three sides, where new skylights softly illuminate the lower levels entry, drawing visitors up from the entry to the main living area. Along the main stair, a perforated screen filters natural light from a large south-facing window. The screen wraps the ceiling kitchen and gives definition to this central space, which was configured like a ship’s galley to neatly tuck away appliances.

© Joe Fletcher
© Joe Fletcher

A large deck captures the site’s expansive views and runs into the living area, creating an indoor/outdoor space with a fireplace, built-in seating, and an operable awning for shade. Throughout the home, a gentle palette of gray and white allows the abundance of natural light and views take center stage.

© Joe Fletcher
© Joe Fletcher

View the complete gallery

About this office
Feldman Architecture
Office
Cite: "Telegraph Hill / Feldman Architecture" 27 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/776009/telegraph-hill-feldman-architecture/> ISSN 0719-8884
© Joe Fletcher

旧金山电报山住宅 / Feldman Architecture