the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Gallery
  4. China
  5. reMIX studio
  6. 2015
  7. Cha’er 3 / reMIX Studio

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Cha’er 3 / reMIX Studio

  • 19:00 - 14 October, 2015
Cha’er 3 / reMIX Studio
Cha’er 3 / reMIX Studio, Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

Courtesy of reMIX Studio Courtesy of reMIX Studio Courtesy of reMIX Studio Courtesy of reMIX Studio + 17

  • Architects

    reMIX Studio
  • Location

    Beijing, Beijing, China
  • Area

    240.0 sqm
  • Project Year

    2015
Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

After working in Dashilar on two pilot projects, the local state-owned developer offered us the possibility of renovating a vacant property, transforming it into our design office.

general floor plans and section
general floor plans and section

The plot had been originally occupied by a courtyard house with two rectangular volumes parallel to the street (N-S orientation), with traditional wooden pitched roofs.

In the 60s / 70s, following the period of rapid industrialisation of China that affected also some of the urban fabric inside the hutongs, the courtyard was covered with a high roof, creating a sort of central aisle that would be able to host a workshop or some light industry.

Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

When we started the renovation, the North block still presented its original facade with windows and glazed doors leading into small rooms, while on the South side a series of blind walls negated any relationship between the different spaces. The lower volumes were too fragmented to allow any flexible use and the building was short of ventilation and natural light.

mezzanine details and structural section
mezzanine details and structural section

We started demolishing all the false ceilings and most of the non-structural walls and carried out an extensive structural survey. In the process we removed the plaster on the lateral brick walls, discovering very interesting textures that were worth exhibiting.

Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

We sanitised all the wooden columns and beams, adding hidden steel reinforcements where necessary, levelled the ground introducing floor-heating, improved the thermal insulation of the roofs using high-density foam panels (between the rafters in the lower volumes and above the wooden panels in the central space) and added a new waterproof layer. The high-walls of the central space, deteriorated by years of rainwater leaks, were completely rebuilt with a new stripe of double-glazed windows.

Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

Once we obtained a clean and sound envelope we proceeded with the interior construction, which mainly consisted of a new self-standing metal mezzanine, glazed partitions on the South side and some built-in steel furniture.

Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

The North volume, which doesn’t have any direct source of ventilation and natural light, hosts all the services (toilet, kitchen, storage, model workshop) while the South volume includes a small and a large meeting room. In the central space, the mezzanine allows us to place most of our design activity upstairs while keeping the ground floor as a flexible co-working / exhibition space.

Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

The new spatial layout allows a much richer interaction between the different functional areas, creating new visual connections between different levels and across the volumes.

Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

In order to operate successfully with a limited budget on a poorly conserved historical building we decided to embrace the irregularities and the mistakes of the original structure, playing with a dialogue between the roughness of the steel and concrete and the smoothness of the white walls and furniture, the warmth of the wooden structure and exposed bricks and the bare simplicity of the frameless glass.

Courtesy of reMIX Studio
Courtesy of reMIX Studio

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
reMIX studio
Office
Cite: "Cha’er 3 / reMIX Studio" 14 Oct 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/775253/chaer-3-rmx/> ISSN 0719-8884
Courtesy of reMIX Studio

reMIX 工作室-茶儿三号 / reMIX Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.