the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. United Arab Emirates
  5. M+N Architecture
  6. 2015
  7. FLASH Entertainment New Offices / M+N Architecture

FLASH Entertainment New Offices / M+N Architecture

  • 21:00 - 24 September, 2015
FLASH Entertainment New Offices / M+N Architecture
FLASH Entertainment New Offices / M+N Architecture, © Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography © Giulio Asso @ Verdekiwi Photography © Giulio Asso @ Verdekiwi Photography © Giulio Asso @ Verdekiwi Photography + 26

  • Project Team

    Lorenzo Zoli, Alessandra Barilaro, Giulio Asso, Marco Barazzuoli
  • Contractor

    Life Space Interior Design
  • More Specs Less Specs
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

Text description provided by the architects. With the newly completed project for the new offices of FLASH Entertainment at twofour54, M+N Architecture reconfirmed its ability to work with prominent clients to develop unconventional and customized designs for the working environment.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

The challenge this time focused on creating a strong brand identity with a highly flexible space.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

Such request of flexibility translated into an open space of 480 sqm (about half of the total project’s area) where two “snake-like tables” (respectively 58 and 22 metres in length) move between the existing columns creating sinuous shapes.

General Plan
General Plan

The two custom-made tables allow employees to sit around the same working surface and freely interact and group into teams; indeed their structures and the cable management system were conceived and designed to emphasize such freedom without restricting employees to the typical individual/modular office desk concept.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

They also create areas for informal meetings, soft seating and printout binding.

The space surrounding the central open space is used for semi-enclosed and fully enclosed offices for the management, HR, accountants, IT and meeting rooms.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

Great importance was given to the design of the ceiling in terms of aesthetics as well as technical performance.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

Lighting is fully LED and mostly custom-made to match the linear design of the two main tables in the open area and the board meeting room.

Ceiling Plan
Ceiling Plan

Linear AC grills are strategically located in order to result almost invisible, without sacrificing on an even distribution of the air.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

All ceilings are in seamless gypsum boards, with most areas covered by perforated boards for better acoustic performance.

Overall, the look of the ceiling is very neat and the lines created with the custom light fittings emphasize the geometry of the space by creating a very dynamic visual effect.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

In terms of colours, white is mostly used in order to keep the space simple and avoid chromatic confusion, together with few shades of grey; such choice also allows the colour of the parquet in natural oak to emerge and give a warm and welcoming feeling.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

The main entrance/reception area is reinvented as a space that is not just a waiting area but an interactive space where the visitors can learn and discover the history of the company, by walking through a suspended maze that showcases Flash’s memorabilia and also serves as a filter between the entrance and the operative area.

© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography
© Giulio Asso @ Verdekiwi Photography

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
M+N Architecture
Office
Cite: "FLASH Entertainment New Offices / M+N Architecture" 24 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/774166/flash-entertainment-new-offices-m-plus-n-architecture/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.