the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Tadashi Suga Architects Office
  6. K’s Residence / Tadashi Suga Architects Office

K’s Residence / Tadashi Suga Architects Office

  • 22:00 - 9 September, 2015
K’s Residence / Tadashi Suga Architects Office
K’s Residence / Tadashi Suga Architects Office, © Yoshiharu Matsumura
© Yoshiharu Matsumura

© Yoshiharu Matsumura © Yoshiharu Matsumura © Yoshiharu Matsumura © Yoshiharu Matsumura + 31

© Yoshiharu Matsumura
© Yoshiharu Matsumura

Text description provided by the architects. The site is located in small top of the plateau on the suburbs. The client demande dan atelier, a workspace function separately from a residence department. He retired early and he wanted to fully spend the time for hobbies in his home.

© Yoshiharu Matsumura
© Yoshiharu Matsumura

We placed the first floor in the road side of the site and then placed the second floor in the depths side. It is a courtyard-shaped plan. This form can get lighting effectively from the outside space into the building’s center and it was effective for the ventilation.

© Yoshiharu Matsumura
© Yoshiharu Matsumura

The sense of oppression to those who pass in the building has been softened by a continuing wood wall of red Cedar along the road. An external sash and the louver in the exterior stairway also adopted a wooden sash and the uniformity of the facade. We had to secure the area of the play garden because we had assumed the plan of the courtyard type on a small site.

First Floor Plan
First Floor Plan

Because an area was short only in a courtyard, we did piloti space and the roof of the one-storied house part with a garden and acted for the security of the amusement place of children. The piloti can make the playground of shade that defends kindergarteners from severe sunlight at the summer time. It is used as a place of the rest. In addition, it is possible to play even rainy day.

© Yoshiharu Matsumura
© Yoshiharu Matsumura
Detail Section 2
Detail Section 2
© Yoshiharu Matsumura
© Yoshiharu Matsumura

The rooftop garden locates it to surround the courtyard. Openness is high because 2F passage is consecutive sash. An activity each other can be seen from both the first floor and the second floor passages. The garden adopted artificial turf to facilitate management.Children run around in the garden in length and breadth inexhaustibility barefoot.

© Yoshiharu Matsumura
© Yoshiharu Matsumura

Because children who sometimes run in the rooftop garden can look from a road, the atmosphere of the garden reaches it outside. Because we had a plan around a courtyard, we thought it to want to do it for the plan that could go around the garden. There is not a dead end and the corridor spreading out forever is a way of the adventure for children and, as various discovery, a place of the encounters, the whole building hangs time in the active space and develops.

© Yoshiharu Matsumura
© Yoshiharu Matsumura

View the complete gallery

Cite: "K’s Residence / Tadashi Suga Architects Office" 09 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/773306/ks-residence-tadashi-suga-architects-office/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments