Zoom image | View original size
The site is located in small top of the plateau on the suburbs. The client demande dan atelier, a workspace function separately from a residence department. He retired early and he wanted to fully spend the time for hobbies in his home. We placed the first floor in the road side of the site and then placed the second floor in the depths side. It is a courtyard-shaped plan. This form can get lighting effectively from the outside space into the building’s center and it was effective for the ventilation. The sense of oppression to those who pass in the building has been softened by a continuing wood wall of red Cedar along the road. An external sash and the louver in the exterior stairway also adopted a wooden sash and the uniformity of the facade. We had to secure the area of the play garden because we had assumed the plan of the courtyard type on a small site. View more View full description
Share Share