the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Educational Architecture
  4. Taiwan
  5. MAYU architects
  6. 2015
  7. Kaohsiung American School / MAYU architects

Kaohsiung American School / MAYU architects

  • 22:00 - 3 September, 2015
Kaohsiung American School / MAYU architects
Kaohsiung American School / MAYU architects, © Guei-Shiang Ke
© Guei-Shiang Ke

© Guei-Shiang Ke © Guei-Shiang Ke © Guei-Shiang Ke © Guei-Shiang Ke + 47

  • Architects

  • Location

    Kaohsiung City, Taiwan
  • Architects in Charge

    Malone Chang, Yu-lin Chen
  • Area

    6208.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

      • Project Team

        Malone Chang, Yu-lin Chen (Architects), Jia-yu Chen, Yu-ling Liu, Miao-ling Cheng, Shao-yu Deng (SD/DD/CD), Ying-zhang Huang, Waylon Lo, Jia-yu Chen, Jen-ho Yan (CA)
      • Structural Engineer

        Li-Yen Wang Structural Engineers Associates
      • MEP & HVAC Consultant

        Zhao-Rong Chen Engineers Associates
      • LEED Consultant

        Segreene Sustainable Design & Consulting
      • Interior Design

        MAYU architects+
      • Landscape Design

        MAYU architects+
      • Signage Design

        MAYU architects+
      • More Specs Less Specs
      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      Text description provided by the architects. An international school strives to nurture its students to become world citizens through a community of teachers and classmates of various nationalities as well as diverse educational methods. The Kaohsiung American School (KAS), as such an entity, has thrived for more than twenty-five years by attracting talented teachers and students alike even though it has negotiated with limited physical presence because of relocations and use of older facilities.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      By leasing the former Victory Elementary Public School site from the Kaohsiung City government, KAS finally has a permanent home at the current site not far from the Lotus Pond, a famed tourist attraction. The new school built on this site is well thought out and curriculum based to better meet the needs of all students.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      “The sequential spatial flow” reflects the spatial quality befitting the KAS educational precept by clearly delineating the building circulation that is both flexible and highly navigable. This quality enables the school occupants to access the available resources with ease while the permeable spatial borders encourage cross-pollination of various learning disciplines through integration and visual collaboration. Double quads and cohabitation of architectural volumes are combined to mold such spatial quality into a flow of spaces that are both enclosed and open as well as flexible.

      First Floor Plan
      First Floor Plan

      We view building circulation as an extension of continual educational spaces. Scaled up stairs become gathering spaces for classes, corridors with frequent insertion of long oak benches create pocket meeting spaces for pause and exchange, hallways terminate at raised-height spaces produce opportunities for invitation as well as participation of activities down below, and few widened isles with recessed projectors and screens enable future teaching activities with limitless possibilities.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      Quadrangle is a spatial typology often used in American higher education since the 19th century. In Taiwanese vernacular architecture, “quad” is where a clan dwells. We unite the two cultural manifestations into one, where the traditional veranda of the Taiwanese vernacular can embody the grandeur of loggia, prevalent in the American university settings.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      The quad typology not only connects both cultures with inherited social references, but its semi-open corridors also avoid the energy intensiveness and the opaqueness of a totally enclosed building so that teachers as well as students are always in touch with the sun, wind and light of the surrounding natural environment. The elementary school quad oriented toward the west surrounds a grassy yard, anchored by a group of preserved trees while the middle school/high school quad surrounds a large wood platform.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      Uniting the two quads is the Learning Hub, a conglomerate of public core spaces including the exhibition hall, media center, the library, and the roof terrace. It is at the center of the school connected by the semi-open corridors, which generate a double-ringed circulation similar to the configuration of the infinity symbol. Thus, the Learning Hub can be accessed from all sides.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      Students can walk into the 1st floor exhibition hall through the corridors or access the roof terrace from the semi-open space in front of the 3rd floor library. Students coming back from the soccer field can walk up the grand stairway and pass through the media center before heading to classrooms. This arrangement enables the Learning Hub to be the influx of information as well as the influx of movement.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      The shoe box shaped auditorium can seat 400 people. When students need to rehearse, a large sliding door can be used to extend the back stage area to include the adjacent music classrooms. This also allows music classrooms to become auxiliary backstage spaces to support larger productions. The sound-absorbing curtains are recessed behind acoustic wood panels on both sides of the auditorium. For theater productions and lectures, these curtains can be closed to absorb sounds in order to provide clarity of the sound broadcasting from the stage. For concerts, these curtains can be opened to increase reverberation time in order to generate good sound quality.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      Layered architectural façade engages the urban surrounding. Glass curtain walls and windows are alternated with white stucco exteriors, fine scrims made of aluminum extrusion, staggered and rhythmic stone panels and exterior wood panels to modulate light and the heat from the sun, generating changing shades and shadows that add visual depth and beauty with a hint of playfulness to the urban landscape.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      The Kaohsiung American School is projected to receive Silver rating from the LEED 2009 for Schools New Construction certification program.

      © Guei-Shiang Ke
      © Guei-Shiang Ke

      View the complete gallery

      Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
      About this office
      MAYU architects
      Office
      Cite: "Kaohsiung American School / MAYU architects" 03 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/773032/kaohsiung-american-school-mayu-architects/> ISSN 0719-8884
      Read comments
      Read comments
      © Guei-Shiang Ke

      高雄美国学校 / MAYU architects