the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Showroom
  4. Thailand
  5. PODesign
  6. 2014
  7. H2 BOX / PODesign

H2 BOX / PODesign

  • 19:00 - 28 August, 2015
H2 BOX / PODesign
H2 BOX / PODesign, © Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

© Spaceshift Studio © Spaceshift Studio © Spaceshift Studio © Spaceshift Studio + 16

  • Architects

  • Location

    Soi 21, Khwaeng Anusawari, Khet Bang Khen, Krung Thep Maha Nakhon 10220, Thailand
  • Design Team

    Bunjong Kiatsingnakorn, Sansanee Praditkul, Radakarn Tangmahattanakul
  • Area

    45.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Interior Architect

    Keep It Simple Studio
  • Landscape Architect

    Estate Q Limited
  • Structural Engineer

    Estate Q Limited
  • System Engineer

    Estate Q Limited
  • Contractor

    Estate Q Limited
  • Owner

    Estate Q Limited
  • More Specs Less Specs
© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Text description provided by the architects. H2 BOX is an extension showroom of H2 CONDO displaying typical room unit.   Because building size is considerably small, abstract white box is floated in order to draw attention from street. Space underneath is arranged for welcome space and seating area, as in Thai traditional house.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

H2 BOX is covered by the lace outer skin for privacy and sunshade. Such simple element, triangle, in different sizes is composed to create intricate lace pattern. Delicate lace pattern on the outer skin creates fine shadow into interior space. The pattern is gradually opened up at the middle part and become more solid at top and bottom portions. “Mysterious vision creates curiosity.” The Box is covered by the outer skin, barely seen internal space, creates the attention of people passing by.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio

Project logo is integrated into pattern design as single identity.   During day time, the view from interior space thru outer skin seems like viewing thru intricate curtain lace. At night, from the outside, it becomes delicate light box.

Floor Plan
Floor Plan

Normally, the temporary use of sale gallery requires the project to be built in short time and small budget. In this particular case, CNC perforated Plastwood is used for durable and economic reasons. However, H2 BOX still creates strong impact to people.

© Spaceshift Studio
© Spaceshift Studio
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "H2 BOX / PODesign" 28 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772648/h2-box-podesign/> ISSN 0719-8884
© Spaceshift Studio

H2 盒子 / PODesign