the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Theaters & Performance
  4. United States
  5. Flansburgh Architects
  6. 2013
  7. Seabury Hall Creative Arts Center / Flansburgh Architects

Seabury Hall Creative Arts Center / Flansburgh Architects

  • 13:00 - 23 August, 2015
Seabury Hall Creative Arts Center / Flansburgh Architects
Seabury Hall Creative Arts Center / Flansburgh Architects, © Matthew Millman
© Matthew Millman

© Matthew Millman © Matthew Millman © Matthew Millman © Matthew Millman + 35

  • Associate Architect

    Riecke Sunnland Kono Architects
  • General Contractor

    Arita Poulson General Contracting
  • Structural Engineer

    Walter Vorfeld & Associates
  • Civil Engineer

    Otomo Engineering
  • Electrical Engineer

    Morikawa & Associates
  • Mechanical Engineer

    Neal S. Nishida, PE
  • Landscape Architect

    Mayberry & Associates
  • Owner

    Seabury Hall
  • Construction Value

    $5.4 Million
  • More Specs Less Specs
© Matthew Millman
© Matthew Millman

Text description provided by the architects. The project is a 10,500 sf assembly and performance space for Seabury Hall, a college preparatory school in Makawao on the island of Maui. The project replaces an existing assembly space that was small, dark, inflexible, unsafe, and poorly ventilated.

Floor Plan
Floor Plan

Site Plan Plan Section 2 South Facade + 35

The site is a narrow promontory on the edge of the campus with views of Haleakala to the east and the ocean to the west. Its location at the edge of campus required that the design be particularly sensitive to the school's neighbors.

Theatrical capability was the highest priority. Natural ventilation and a pre-engineered structure were used to keep costs in line without sacrificing the theatre needs.

© Matthew Millman
© Matthew Millman

© Matthew Millman © Matthew Millman © Matthew Millman © Matthew Millman + 35

Program includes:

  • A flexible 400-seat theatre capable of supporting multiple seating configurations with safe student access to multiple lighting positions.
  • An attractive lobby space with a cafe and ample exhibit space for student work.
  • A scene shop with outdoor vehicular access and direct access to the stage.
  • A large stage with ample storage and direct access to the outdoors.
  • An outdoor workspace and gathering space where students can work on scenery or rehearse during the day, use as back-stage space during a performance, or use as a performance space.
  • A dressing room suite with toilet facilities.
  • A dance studio with spring floor.

© Matthew Millman
© Matthew Millman
© Matthew Millman
© Matthew Millman

Design concept includes:

  • The barn aesthetic is sensitive to the neighboring upcountry architecture. Its industrial materiality is not precious; it gives students license to explore new ways to engage the audience.
  • The exterior glass walls are covered by fiberglass grating that controls daylight during the day and creates the look of candle light peeking through the open boards of a barn by night.
  • The red seats, red walls, and red stair combined with the charcoal color of the steel structure and fiberglass grating hint at Haleakala's extinct volcanic activity.
  • The openness of the floor plan, large barn doors, and sensitive siting create a strong connection between the interior spaces and the beautiful outdoors.

© Matthew Millman
© Matthew Millman

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Seabury Hall Creative Arts Center / Flansburgh Architects" 23 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/772267/seabury-hall-creative-arts-center-flansburgh-architects/> ISSN 0719-8884
© Matthew Millman

席比义霍尔学校创意艺术中心 / Flansburgh Architects