the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Thailand
  5. IDIN Architects
  6. 2014
  7. KA House / IDIN Architects

KA House / IDIN Architects

  • 22:00 - 13 August, 2015
KA House / IDIN Architects
KA House / IDIN Architects, © Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

© Ketsiree Wongwan  © Ketsiree Wongwan  © Ketsiree Wongwan  © Ketsiree Wongwan  + 40

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

Text description provided by the architects. KA House is a vacation home for a couple, who enjoy outdoor activities and spending their relaxing time in a grand courtyard,  where they can run ad play with family members or lay down for a great view toward the lake. The house was designed to enclose the grand inner courtyard. Therefore, the building lays closing to the entrance connecting with the fence. In that sense, the courtyard facing the lake view performs as an actual ‘entrance’, while the front access looks as if it is the rear of the house.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan
Floor Plan
Floor Plan
© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

The inclining fence guides the vista from the outside to the inside.  At the same time, while walking through the entrance, the space gradually reveals the space of the inner courtyard and the building. Due to the steep curve of the site, the parking space is designed to be half-level underground, in order to keep the smooth continuity of the vista and to hide the disorder of the outside world. The main building is separated into two levels. The lower level is for living and dining space, which is connected to a spacious deck laying along the building. The mezzanine level is for bedrooms. The activities can be seen all around the house from mezzanine to the pool.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

The house was wrapped by triangular wooden lath creating diverse degree of openness though different points of view and times. Light and shadow play an important role in different times of the day. In the morning, the soft light will flow to the bedrooms creating a playful shadow around the area. In the afternoon, light will flow to the living area and hallways. The lath can be opened. It acts as a sunshade, a visual screen for AC  compressor, additionally creating lively shadows in the house and adding privacy to the owners during the night time.

© Ketsiree Wongwan
© Ketsiree Wongwan

View the complete gallery

Cite: "KA House / IDIN Architects" 13 Aug 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/771804/ka-house-idin-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Ketsiree Wongwan

KA 住宅 / IDIN Architects