Zoom image | View original size
KA House is a vacation home for a couple, who enjoy outdoor activities and spending their relaxing time in a grand courtyard,  where they can run ad play with family members or lay down for a great view toward the lake. The house was designed to enclose the grand inner courtyard. Therefore, the building lays closing to the entrance connecting with the fence. In that sense, the courtyard facing the lake view performs as an actual ‘entrance’, while the front access looks as if it is the rear of the house. The inclining fence guides the vista from the outside to the inside.  At the same time, while walking through the entrance, the space gradually reveals the space of the inner courtyard and the building. Due to the steep curve of the site, the parking space is designed to be half-level underground, in order to keep the smooth continuity of the vista and to hide the disorder of the outside world. The main building is separated into two levels. The lower level is for living and dining space, which is connected to a spacious deck laying along the building. The mezzanine level is for bedrooms. The activities can be seen all around the house from mezzanine to the pool. View more View full description
Share Share