All
Projects
Products
Events
Competitions

Huinganal School / Re Arquitectos

Huinganal School / Re Arquitectos

© Estudio Ibañez © Estudio Ibañez © Estudio Ibañez © Estudio Ibañez + 25

  • Architects: Re Arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area:  4567.0
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: CHC
  • Calculation: Leopoldo Breski
  • Construction: Proyekta
  • Landscape: Carolina Vergara
  • Lighting: Mónica Perez y Asociados
  • Acoustics: Jorge Sommerhoff
More Specs Less Specs
© Estudio Ibañez
© Estudio Ibañez

Text description provided by the architects. With topography full of slopes and hills, the Huinganal School, tries to relate harmonically with its environment, without leaving out the basic principles by which the school works: Intellectual, spiritual and sports education. 

© Estudio Ibañez
© Estudio Ibañez

The access of the School is a clear reflection of the architecture that awaits the students, in which the spaces stimulate their curiosity and invite them to play, talk, walk and move around. Moreover, thanks to the lights and amplitude of the space, topics related with social inclusion and intellectual education are easily address.    

Site Plan
Site Plan

The narrowness that unifies the entrance with the schoolyard exemplifies the union between the school and its surroundings, in which the views generated by the slopes allow the students to find personal spaces in social areas. 

© Estudio Ibañez
© Estudio Ibañez

The understanding of the cultural space was another challenge when designing the Huinganal School. Spacious and open rooms promote the interaction between students and create a cozy environment. There are no rules for the ground use, and no distinction between the classroom´s and halls’ floor designs, making them look as a total and not apart.    

© Estudio Ibañez
© Estudio Ibañez

The use of friendly materials and natural colors generate a sense of intimacy and belonging to the school, in which the language of the school, expressed in its forms and volumes, invite the students to be mentally and emotionally open.   

© Estudio Ibañez
© Estudio Ibañez

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Panorámica Sur, Lo Barnechea, Lo Barnechea, Región Metropolitana, Chile

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Huinganal School / Re Arquitectos" [Colegio Huinganal 1º Etapa / Re Arquitectos] 17 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770337/huinganal-school-1st-stage-re-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Estudio Ibañez

智利 Huinganal 学校 / Re Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.