the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Community
  4. Taiwan
  5. AMBi Studio 立建築師事務所
  6. Mt Tung-Yen Public Toilet / AMBi Studio

Mt Tung-Yen Public Toilet / AMBi Studio

  • 02:00 - 20 July, 2015
Mt Tung-Yen Public Toilet / AMBi Studio
Mt Tung-Yen Public Toilet / AMBi Studio, © Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang

© Te-Fan Wang © Te-Fan Wang © Te-Fan Wang © Te-Fan Wang + 30

  • Architects

    AMBi Studio
  • Location

    Fuxing Township, Taoyuan County, Taiwan
  • Project architect

    Wei-Li Liao
  • Area

    101.3 m2
  • Photographer

    Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang

Text description provided by the architects. Convenience within the wilderness

The site is at 900m above sea level off the forest trail in Donyanshan Forest Recreation area in Fu-Hsing Town, Taoyuan County, Taiwan. It is surrounded by mix-species of forest with fresh air.

Section 2
Section 2

We tried to fit the practical need of the public as well as create a landmark architecture in the area.

© Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang

To keep the natural slope, the toilet was lifted up by steel braced columns to have minimal effect on the topography and natural forest.

Floor Plan
Floor Plan

Even when returning to nature, human needs require a convenient solution. Therefore the decision was made to nest the facility near the trunks of surrounding trees, using a frosted glass facade to illuminate the shadows of human visitors.  

© Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang

Furthermore, a decision was made to pay respect and have minimal influence on the natural environment. 

Section 1
Section 1

We chose steel structure and glass as two main materials as they could be recycled. 

© Te-Fan Wang
© Te-Fan Wang

Further, the materials could be fabricated on site to reduce the length of the construction and overall environmental impact.

View the complete gallery

Cite: "Mt Tung-Yen Public Toilet / AMBi Studio" [东眼山森林游乐区自导式公厕/立建筑师事务所 / ] 20 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770223/mt-tung-yen-public-toliet-ambi-studio/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Te-Fan Wang

东眼山森林游乐区自导式公厕/立建筑师事务所 /