the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. South Korea
  5. Studio Origin
  6. House in Gyopyeong-Ri / Studio Origin

House in Gyopyeong-Ri / Studio Origin

  • 19:00 - 14 July, 2015
House in Gyopyeong-Ri / Studio Origin
House in Gyopyeong-Ri / Studio Origin, © Sun Namgung
© Sun Namgung

© Sun Namgung © Sun Namgung © Sun Namgung © Sun Namgung + 23

© Sun Namgung
© Sun Namgung

Text description provided by the architects. It is a private house for single family with 3bedrooms, 2bathrooms, Dining Room, kitchen, and a multi-purpose room which is area of approximately 116.15sqm in total.

© Sun Namgung
© Sun Namgung

3 different-heights of rectilinear masses contain different character of functional space in the house such as rooms, dining and living room, and kitchen respectively. And those are interpenetrated each other to form the house. It was positioned in the site considering view toward a branch of the Nam-Han River and sun path.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

South and East sides of the exposed concrete masses are decorated with bricks to create a screen to hide small architectural elements such as downspouts and vent. By doing so, other sides could retain clean concrete surfaces without any small pipes protruded and hung so that eventually maximizes the interpenetrated mass language.

© Sun Namgung
© Sun Namgung

These brick screens are differently stacked by the height of openings and also external lightings are aligned with the height. The balustrade in the deck constructed mimicking the pattern of brick stacking. Oblique slabs are utilized to form eaves, deck and entrance stairs and provide various shapes of shadow all day. 

© Sun Namgung
© Sun Namgung

View the complete gallery

Cite: "House in Gyopyeong-Ri / Studio Origin" 14 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/770082/house-in-gyopyeong-ri-studio-origin/> ISSN 0719-8884
© Sun Namgung

韩国 Gyopyeong-Ri 住宅 / Studio Origin