Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd

Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd

Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - Deck, HandrailVisitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - ColumnVisitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - HandrailVisitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - Chair, Windows, Beam+ 27

  • Project Team : Claude Marbach, Julia Wurst, Pat Tanner, Daniele Di Giacinto, Roman Lehmann, Amelie Braun, Katharina Kleczka, Marlies Rosenberger, Regina Tadorian, Johannes Weisser, Samuel Wespe, Miriam Zenk
  • Exhibition Designer : Steiner Sarnen Schweiz AG, Sarnen
  • Rammed Earth : Lehm Ton Erde GmbH
  • City : Sempach
  • Country : Switzerland
More SpecsLess Specs
Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - Facade
© Alexander Jaquemet

Text description provided by the architects. The new Visitor Centre at the Swiss Ornithological Ins- titute has been built on the banks of Sempachersee. Its function is to provide the public with more information about the work of the Ornithological Institute and about bird life in Switzerland.

Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - Image 19 of 27
Ground Floor Plan

A dynamic network of routes guides visitors through the exhibition and the entire lakeside site.

Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - Chair, Table, Beam, Windows, Patio
© Alexander Jaquemet

The compact, polygon structures have been positioned so that they interact with the countryside and the lake. One part of the building houses the extremely flexible exhibition hall. The area between the buildings has been made into a spacious foyer, from where there is access to all parts of the exhibition.

Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - Garden
© Alexander Jaquemet

 The showcase aviary at the end of the foyer offers a gradual, fleeting transition between the inside and outside worlds. The building’s self-supporting outer shell is comprised of solid walls made of rammed earth.

Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - Beam, Column, Windows
© Alexander Jaquemet

With the addition of simple timber constructions, they give the Visitor Centre, which satisfies the “Minergie-P-eco” standard, its charac- teristic appearance and do justice to the sustainability concept.

Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd - Deck, Handrail
© Alexander Jaquemet

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Luzernerstrasse 6, 6204 Sempach, Switzerland

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Visitor Centre at the Swiss Ornithological Institute / :mlzd" 25 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/769013/visitor-centre-at-the-swiss-ornithological-institute-mlzd> ISSN 0719-8884

© Alexander Jaquemet

瑞士鸟类研究所游客中心/ :mlzd

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.