Patio House / APOLLO Architects & Associates

Patio House / APOLLO Architects & Associates

Courtesy of APOLLO Architects & Associates Courtesy of APOLLO Architects & Associates Courtesy of APOLLO Architects & Associates Courtesy of APOLLO Architects & Associates + 11

Kawasaki, Japan
  • Area Area of this architecture project Area:  114 Area:  114
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015 Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Courtesy of APOLLO Architects & Associates
  • Structural Engineer :Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Mechanical Engineer :Naoki Matsumoto
  • Lighting Design:Sirius Lighting Office
  • Site Area:175 m2
  • Architect In Charge:Satoshi Kurosaki
  • City:Kawasaki
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
Courtesy of APOLLO Architects & Associates
Courtesy of APOLLO Architects & Associates

Text description provided by the architects. Our client, a DINKS couple with profound knowledge of architectural design, acquired a lot within a quiet residential are in Kawasaki-city, Kanagawa--for realizing their own residence with a patio space by reflecting their own taste and interest in its design. The contrast between the exterior wall covered with red cedar strip flooring pieces in dark brown color and the white volume stuck out at the second floor level promotes striking impression of the exterior design.

Courtesy of APOLLO Architects & Associates
Courtesy of APOLLO Architects & Associates

In contrast to the exterior with confined expression, an airy patio space filled with natural light rests inside as the core of the interior spaces. This patio space enables easy and casual access between the Japanese-style room with tatami mats adjacent to the entrance, and the main bedroom situated opposite to the Japanese-style room across the patio. A Body-care room is provided continuous to the open area next to the bathroom, in order to provide a unified space with relaxing atmosphere as well as a smooth circulation for housework.

Floor Plan
Floor Plan

Going up the strip stairs at the center overlooking the stewartia monadelpha planted in the patio, an impressive slanted ceiling surface constructed with SPF timber becomes visible. The glass surface reflects the natural light from the patio space, producing attractive shades on the ceiling surface.

Courtesy of APOLLO Architects & Associates
Courtesy of APOLLO Architects & Associates

Built-in furniture is provided next to the living space for storing books and record disks for hobby use, while large sliding doors are installed for the unity of this area with the exterior living area. The dining kitchen area is situated on a raised floor, allowing gradual separation of the dining kitchen from the living area, along with some theatrical aspect of the space.

Floor Plan
Floor Plan

An extra space is provided next to the dining kitchen area for spending spare time--reading or working on hobbies--which helps residents to fully enjoy their lives without limiting where they may be Indirect lighting at night gives a different atmosphere from daytime by illuminating the ceiling with gradation of light.

Courtesy of APOLLO Architects & Associates
Courtesy of APOLLO Architects & Associates

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Patio House / APOLLO Architects & Associates" 24 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/768952/patio-house-apollo-architects-and-associates> ISSN 0719-8884
Courtesy of APOLLO Architects & Associates

内院式住宅/ APOLLO Architects & Associates

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.