Doyle Hall / Specht Harpman

Doyle Hall / Specht Harpman

© Taggart Sorensen © Taggart Sorensen © Taggart Sorensen © Taggart Sorensen + 14

Text description provided by the architects. The Doyle Hall renovation and the New Classroom Addition create a campus courtyard, which is activated by the presence of a centuries-old live oak tree, a new cafe, and a year-round mix of student and faculty spaces.

© Taggart Sorensen
© Taggart Sorensen

The New Classroom Addition takes cues from the existing 1950's building with its exposed concrete structural bays and straightforward infill panels. The New Classroom Addition creates a physical and visual link between the two existing buildings and brings students into the heart of the courtyard, "embraced" by the two parallel wings of faculty offices. The architectural strategy was to restructure the space by deploying a "stealth architecture" that does not call attention to itself, but works as a fabric binding the existing elements together and allowing them to be seen and used in a completely new way.

© Taggart Sorensen
© Taggart Sorensen

The architectural solution thoughtfully mixes old with new, enhances the existing buildings, and engages the landscape, while providing a place of learning, study and fellowship to all students and faculty.

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: St. Edward's University, 3001 South Congress Avenue, Austin, TX 78704, USA

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Doyle Hall / Specht Harpman" 23 Aug 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/74182/doyle-hall-specht-harpman/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.