Tangga House / Guz Architects

Tangga House / Guz Architects

© Patrick Bingham Hall© Patrick Bingham Hall© Patrick Bingham Hall© Patrick Bingham Hall+ 8

  • Architects: Guz Architects
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2007
  • Photographs Photographs:  Patrick Bingham Hall

Text description provided by the architects. The house is a contemporary interpretation of a traditional courtyard house, laid out around a central green courtyard with a double height stair and entry area forming the focal point of the project. The L-shaped plan creates open spaces which encourage natural ventilation and offer resident’s views over the courtyard to the verandah, roof gardens and beyond. Lushly planted roof gardens surround the house and add to the effect that nature is evident in every part of the house. The large roof above the courtyard creates an indoor and outdoor space leading to the gardens and swimming pool which wraps around two sides of the house.

© Patrick Bingham Hall
© Patrick Bingham Hall

The tangga house hopefully gives the owners the opportunity to live in harmony and comfort with nature, in singapores hot tropical climate.

© Patrick Bingham Hall
© Patrick Bingham Hall

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Tangga House / Guz Architects" 31 Jul 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/70892/tangga-house-guz-architects> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Patrick Bingham Hall

Tangga 住宅 / Guz Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.