All
Projects
Products
Events
Competitions

Erha Clinic Surabaya / HMP Architects

Erha Clinic Surabaya / HMP Architects

© Fernando Gomulya © Fernando Gomulya © Fernando Gomulya © Fernando Gomulya + 15

Surabaya, Indonesia
  • Architects: HMP Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  2855.0
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2010
  • Photographs Photographs:  Fernando Gomulya

Text description provided by the architects. This building serves as a support for community health facilities, more specifically as a skin care clinic. This building is expected to accommodate medical activities and customer facilities.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

The building is a single mass with art deco style and modern touch. Building form consisting of head, neck, and body. Vertical elements in art deco style is very strong. This can be seen on the blades of the walls between windows, the height of the window itself, and the lines of the balcony railing. Formal and rigid impression of a symmetric elements are refined with the presence of the glass box at the entrance. This modern glass box became a point of interest of the building, besides its main function as a receiving room.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

The selection of natural stone building materials for the exterior was chosen to give the impression of exclusivity and professional, considering its function as a commercial building which aims to attract visitors.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

The building mass is placed away from the front site boundary to reduce the bulky impression. The building is aesthetically more enjoyable from a considerable distance because the proportion of single large-scale buildings and the height can be seen in their entirety. Supported also by the existence of a city park in front of the site as a roadblock, the city park can be a space to enjoy the beauty of the overall building facade.The long canopy at the drop-off area is made to give the warm and welcoming impression. The canopy serves as protection from rain and heat.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Neat city parks supports the harmony between the environment with the building which also give formal impression. Natural lighting in the building is achieved through the high windows installed in four sides of the building which also provides natural ventilation for the building when needed.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

This large scale clinic creates new lifestyle for society which will add value for Surabaya city as a commercial center in East Java. It also completes the variety needs of society and demands of specific health facilities.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Surabaya, Indonesia

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Erha Clinic Surabaya / HMP Architects" 31 Jul 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/70849/erha-clinic-surabaya-hmp-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Fernando Gomulya

泗水的Erha诊所 / HMP Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.