the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Mexico
  5. Taller5 Arquitectura
  6. 2012
  7. Sato Restaurant / Taller5 Arquitectura

Sato Restaurant / Taller5 Arquitectura

  • 17:00 - 14 February, 2016
Sato Restaurant / Taller5 Arquitectura
Sato Restaurant / Taller5 Arquitectura, © Ademir Franco
© Ademir Franco

© Ademir Franco © Ademir Franco © Ademir Franco © Ademir Franco + 19

  • Architects

  • Location

    León, Gto
  • Architect in Charge

    Octavio Arreola C, Elisa Lerma G de Q, Arq. Mariano Arreola C
  • Collaborators

    Julio Rivera, René Torres
  • Area

    362.0 m2
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Ademir Franco
© Ademir Franco

"Cooking in all its forms and styles should never stop being a hobby and a passion for those who are dedicated to it"

© Ademir Franco
© Ademir Franco

Incorporated into the strategic plan of the newly renovated House, Tai Sushi chain based in Irapuato, DF and nearly a dozen of these strategically nestled in the city of Leon, Guanajuato. Inaugurate its latest installment in the old town of the same property in the north of the city, conceived as a place of high Japanese cuisine combining concepts of ex-hacienda with cosmopolitan airs translated in their selection of materials, proportions and taking controlling factor innovation its eight plates to the delight of their finest diners.

© Ademir Franco
© Ademir Franco

His new architectural language dignifies the concept of nature thanks to the neutral range in color, nakedness and simplicity of its materials. Within the requirements and constraints in several areas scoop was handled as physical and visual communication as a constant in and out of the proposed area is was achieved with the design of a solid pine wood in different treatments which contains so open your kitchen and main access status, vestibulando bulkhead containing the main hall and which is delimited with a perimeter planter unleashed every way for its unusual condition in a controlled manner into the unpublished recreates conformations of stalactites and stalagmites wooden consolidation point as columns, referring to a culinary career that dropwise solidifies within a genus of foodies, these physical form promptly framed plates in the lounge and sleek private sections based on pine vertical sheltering their main chefs touting the culinary arts.

© Ademir Franco
© Ademir Franco

The wet area has been specially treated wood since it is randomly modulated to support eco-resin panels encapsulating finely cut bamboo sheets in its circular section. This treatment endow translucent natural light to vestibulación the area mentioned above. Within the bathrooms are magnificent handling accented by dark glimmers emphasizing his travels and sober decoration. Its two main halls are connected by a light border created a gap and a reflecting pool with an approach based on serials flat sheet flagstone recreating a rocky horizon, this landscape is framed by a pair of light and delicate columns wrapped in fabric showing his fine manufacturing, main bar suggests the connection of two different areas, the proportion was adapted to coarse elongated stone management bark squared modulations which constantly talks between gray laminated wood and the casual stroke of his role Skin.

Plan
Plan

The newly created Sato, born with a brushstroke of passion, which allows more complex taste their new dishes with ease and commitment that represents a hobby.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Sato Restaurant / Taller5 Arquitectura" 14 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/705183/sato-restaurant-slash-taller5-arquitectura/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.